Teknoloji

Analistten iPhone 5S ve iPhone 6 için iddialı tahminler

iPhone 5’in yurt dışında piyasaya çıktığı eylül ayı sonlarından sadece 1-2 ay sonra bu yıl beklenen yeni iPhone modeliyle ilgili bilgi sızıntılarını, spekülasyonları, dedikoduları görmeye başladık. Bunlara son olarak Jefferies analisti Peter Misek de katkıda bulundu. Misek’in söylediğine göre Apple şu anda iki farklı iPhone prototipini test ediyor.

iphone-5-inceleme-00009

Misek’in yatırımcılara geçtiği bilgi notunda Apple’ın bu yıl beklenen ve şu anda iPhone 5S olarak anılan akıllı telefonun ön üretimine mart ayında başlayacağı öne sürülüyor. Şirketin tedarikçilerine verdiği ekran siparişlerinde azaltmaya gitmesinin nedenlerinden biri olarak bu durum gösteriliyor. Ön üretimin mart ayında başlayacağının altını çizen Misek Apple’ın iPhone 5S lansmanını haziran veya temmuz ayında yapacağını da iddia ediyor. Analist benzer bir tahmini daha önce de yapmıştı. Ancak son iki yıldır iPhone’u yılın ikinci yarısında duyuran ve piyasaya süren, ayrıca tüm ürünlerini yıl sonunda, alışverişin en yüksek seviyede seyrettiği tatil dönemi çıkacak şekilde ayarlayan Apple’ın tekrar yaz aylarında gerçekleşecek bir lansmana dönmesi zor gibi görünüyor.

Bu arada Misek Apple’ın en sonunda iPhone’un daha ucuz bir versiyonunu çıkaracağına inanıyor. Bunun da Apple’ın şu anda test etmekte olduğu ikinci prototip olduğunu düşünüyor. Daha ucuz fiyata sahip olacak iPhone muhtemelen Çin gibi gelişmekte olan pazarlarda piyasaya çıkacak; Misek bu telefonun polikarbon kasa ve 4 inç ekranla çıkacağını düşünüyor.

Misek burada durmamış, daha ileri giderek iPhone 6 modeliyle ilgili iddialı bir tahminde bulunup bu cihazın 4.8 inç’lik daha büyük bir ekran barındıracağını iddia etmiş. Tabii ki, Apple’ın ekran bakımından Android cihazlarıyla rekabet etmesi önemli, ancak Cupertino şirketinin ergonomi konusunda ekranı büyütmek için yabana atmayacağını düşünüyoruz. Yani, eğer ekran büyüyecekse bu birden 4.0 inç’ten 4.8 inç’e atlamakla olmaz diye düşünüyoruz.

İlgili >> Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER