Teknoloji

Analiste göre iPhone 5 satışları bu çeyrekte 10 milyona ulaşabilir

Apple’ın dün yaptığı duyuruyla birlikte 12 Eylülde yeni bir iPhone modeliyle tanışacağımız kesinleşti sayılır. Pazar araştırmacıları da iPhone 5’e yönelik tahminleri yapmak için vakit kaybetmedi. Apple lansman tarihini duyurduktan hemen sonra Apple’ın iPhone 5’in gelmesiyle birlikte bu çeyrekte gerçekleştirmesi muhtemel iPhone satışıyla ilgili tahminleri görmeye başladık.

iPhone 5’in büyük bir satış rakamına ulaşacağı gerçek, ancak bazıları Apple’ın şimdiye kadar gerçekleştirdiği en yüksek iPhone satış rakamına ulaşabileceğini düşünüyor. Birçok müşterinin iPhone 4S satın almayıp yeni ürünü beklemeye başlaması bu beklentiyi destekleyen bir etken sayılır. Eylül gibi nispeten erken sayılabilecek bir ayda çıkıyor olması da iPhone 5’in bu çeyrekte bile 1o milyonluk bir satış rakamına ulaşmasını mümkün kılabilir.

Söz konusu iddia Piper Jaffray analisti Gene Munster tarafından öne sürüldü. Analist, yatırımcılara gönderdiği notunda eylül ayında gerçekleşen lansman sayesinde Apple’ın iPhone satışlarının Wall Street tahminlerini geçebileceğini öne sürdü. Piyasa araştırmacıları Apple’ın içinde bulunduğumuz çeyrekte 22 ila 23 milyon arasında iPhone satışına ulaşmasını bekliyor. Ancak Munster’e göre bu ay çıkacak yeni iPhone ile birlikte satış rakamı 28 milyona kadar çıkabilir. Munster’in iddialı tahmininin tutması için Apple’ın yeni iPhone’u işaret edilen 21 Eylül tarihinde mümkün olan en fazla sayıda ülkede piyasaya sürmesi gerekiyor. Tabii ki, iPhone 5’in satışlara olan esas etkisi bir sonraki çeyrekte ortaya çıkacaktır.

Apple’ın yeni nesil iPhone’u 12 Eylül Çarşamba akşamı Türkiye saatiyle 20:00’de başlayacak olan bir basın toplantısıyla tanıtılacak. Basın toplantısının tüm detaylarını ve tanıtılacak olan ürün veya ürünlerle ilgili ayrıntıları her zaman olduğu gibi en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız. Gelecek çarşamba akşamı görüşmek üzere!

İlgili >> Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER