Manşetler

Analiste göre iPad önümüzdeki nisan sonunda yeni bir tasarıma kavuşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yatırım araştırma şirketi Piper Jaffray’a göre Apple önümüzdeki mart ya da nisan aylarından birinde bir etkinlik düzenleyecek ve 9.7 inç’lik iPad’in yeni tasarımını görücüye çıkaracak. Şirketin analistlerinden Gene Munster, bu öngörüsüne ek olarak iPad mini’nin de bir güncelleme alabileceğini ancak cihaz ekim ayında tanıtıldığı için bunun düşük bir ihtimal olduğunu belirtti.

ipad-4-on-inceleme-04

Apple’ın daha önce düzenlediği ürün tanıtım etkinliklerini analiz eden Munster, şirketin bahar döneminde daima bir ürün lansmanı gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Analist iPhone 3GS’in yayınlanmasından bu yana bahar döneminde tanıtılan ürün sayısının 11’e ulaştığını ifade etti. Mart ya da nisan ayında düzenlenecek etkinliğin Apple adına yılın ilk etkinliği olacağını söyleyen Munster, bundan dolayı büyük bir şeyin tanıtılabileceğini ve iPad için yeni bir tasarımın olası seçenekler arasında yer aldığını söyledi. Retina ekranlı bir iPad mini’nin de etkinlikte tanıtılabileceği dile getirildi.

Munster’ın raporunda Apple’ın tanıtımlarına ilişkin son derece detaylı analizler bulunuyor. Apple’ın gerçekleştirdiği tanıtımlar arasındaki ortalama gün sayısının 123 gün olduğunu belirten Munster, iPad 2 ve iPhone 4S tanıtımı arasında geçen 216 günlük sürenin en uzun ara olduğunu ifade etti. Bu aralıklar üzerinden bir öngörüde bulunan Munster, yeni tanıtım için mart ve nisan aylarını işaret etti. Munster bundan sonra gerçekleşecek Apple TV güncellemesinin de tam teşekküllü bir televizyon için beklentileri iyice arttıracağını iddia etti.

İlgili >> AppleInsider

İLGİLİ HABERLER