Manşetler

Analiste göre Apple 2014’te 12.9 inç iPad Pro ve üçüncü nesil iPad mini çıkarmayabilir

Apple’ın bu yıl içinde 12.9 inç ekranlı bir iPad Pro modeli çıkaracağı söyleniyordu. Ancak KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun tahminlerine göre Cupertino şirketi bu yıl ne 12.9 inç iPad Pro’yu ne de gelecek nesil iPad mini modelini çıkarmayacak.

ipad-air-inceleme-00031

Analist Apple’ın 2014 yılında daha hızlı bir A8 işlemci ve TouchID parmak izi okuyucusu barındıran yeni bir iPad Air modeli çıkarmasını, bunu da yılın üçüncü çeyreği içinde gerçekleştirmesini bekliyor. Sadece tek bir iPad modelinin çıkması bu yıl için yapılan iPad sevkiyat tahminlerinin de düşmesin neden olacaktır. 2014’ün ilk yarısında 34 milyon iPad satışı beklenirken, bunun yılın ikinci çeyreğinde 30 milyon birime gerileyeceği tahmin ediliyor.

Yeni iPad Pro ve üçüncü nesil iPad mini planları tamamen rafa kaldırılmış görünmüyor. Apple’ın her iki ürün için de kapalı kapılar ardına çalışmaya devam ettiği analist tarafından dile getiriliyor. Kuo, yatırımcılara iPad Pro’nun piyasaya çıktıktan sonra Apple’ın büyümesine büyük katkıda bulunacağını, ayrıca Apple’ın büyük ekrandan yararlanmak için iOS’i elden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Apple’ın en büyük rakiplerinden olan Samsung daha büyük ekranlı tablet pazarına 12 inç’lik Galaxy NotePRO ve Galaxy TabPRO tabletlerle adım atmıştı. Apple’ın da er yada geç 12.9 inç ekranlı bir iPad modeliyle Samsung’a rakip olması bekleniyor. Böylelikle Apple’ın tablet serisinde üçüncü bir ayak oluşturulmuş olacak. iPad Pro’nun 12.9 inç ekranının 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe ve 342 ppi piksel yoğunluğuna sahip olması bekleniyor.

Apple CEO’su Tim Cook birkaç ay önce yaptığı bir konuşmada yeni ürün kategorilerine girişe değinmiş, Apple’ın donanımdan yazılıma, servislerden uygulama ekosistemine kadar uzanan hünerlerine bakıldığında, yapılan işlerin eşsiz olduğunun altını çizmişti. Bunların oluşturulmasına katkıda bulunan yeteneklerin bugün henüz yer almadıkları pazarlarda da mükemmel ürünler oluşturmasına izin verebileceğine inandığını da kaydetmişti.

Tim Cook’un bu demeci farklı ürün kategorilerine girişin işareti olarak yorumlanmış, akıllara düz ekran TV, akıllı kol saati ve büyük ekranlı tablet gibi ihtimaller gelmişti.

iPad’in çıktığı 2010 yılından beri Apple tablet pazarının lideri konumunda bulunuyor. IDC’nin araştırmasına göre şirket 2013’ün dördüncü çeyreğinde yüzde 33.8’lik pay elde etti.

Yukarıdaki tahminlerin bir analiste ait olduğunu tekrar belirtmekte fayda var. Ancak Kuo’nun 2012 ve 2013’te yaptığı birkaç ürün tahmininin doğru çıkması, görüşlerine biraz daha fazla değer verilmesini sağlıyor.

İlgili >> Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER