Teknoloji

AMP deneyimi Gmail kullanıcılarıyla buluşmaya başladı

gmail amp

Google Gmail’de AMP’yi desteklemeye başlayacağını duyurmasından bir yıl sonra, bu desteği beta olarak genel G Suite kitlesine sunmaya başladı.

Gmail için AMP, e-posta deneyimini kullanıcıları bir internet bağlantısına göndermeden, etkileşimli bir web sayfası gibi sunmayı hedefliyor. Kullanıcılar atlı karınca tipindeki görsel galerilerinde gezinebilir, bir etkinliğe LCV gönderebilir, e-posta kutularını terketmeden bir formu doldurabilirler. Google bunları “dinamik e-postalar” olarak adlandırıyor.

Destek öncelikle masaüstü web tarafına gelecek. Ancak Google mobil tarafında da bu desteği sunmayı hedeflediğini belirtiyor. Tıpkı anında açılan AMP makaleleri gibi, dinamik e-posta iletilerini de yalnızca karşı taraf size iletiyi o formatta gönderirse görebileceksiniz.

Şu anda Gmail için AMP listesindeki iş ortakları listesi sınırlı. Google; Booking.com, Despegear, Doodle, Freshworks, Nexxt, OYO Rooms, Pinterest ve redBus gibi şirketler önümüzdeki haftalarda dinamik e-posta iletilerini sunacaklar. Aynı zamanda Google; SparkPost, Litmus, Twilio Sendgrid, Amazon SES ve Pinpoint gibi üçüncü taraf servislerin de AMP desteği için kayıt olduklarını söyledi. Yani, eğer bir pazarlamacıysanız ve e-posta iletilerini bu formatta göndermek istiyorsanız, çok yakında dinamik e-posta iletileri oluşturmanız mümkün olacak.

Gmail için AMP G Suite müşterileri için çıktı. Ancak dinamik e-posta iletilerini görmek için illâ ki Gmail kullanmak gerekmiyor. Outlook, Yahoo Mail ve Mail.ru gibi üçüncü taraf e-posta servis sağlayıcıları da bu özelliği destekliyor. Ancak bunun etkinleştirilmesi için bir hesap yöneticisinin beta sürümüne kayıt yaptırması gerekiyor.

Bu haber tam da Google’ın Inbox’ı kapatmak üzere olduğu bir zamanda geldi. Gmail için AMP’ye gelen tepkiler ise değişiyor. Bazıları içinde belirli bir aksiyon bulunan e-posta iletilerini açarken daha az sekmeyle uğraşmaktan dolayı memnun görünürken, bazıları formatın çok karmaşık olduğunu ve gizlilik konusunda baş ağrılarına yol açacağını söylüyor. Ayrıca reklamverenler için e-posta iletilerinizle ya da kimlik avı saldırılarına karşı nasıl etkileşim kurduğunuzun izlenmesi için yeni bir yöntemin çıktığını düşünenler de var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER