EğlenceTeknoloji

Among Us’ın oyuncu sayısı 500 milyona ulaştı

among us

Kasım ayında neredeyse 500 milyon kişi tarafından oynanan Among Us, bir mobil oyun için en yüksek aylık oyuncu sayısına ulaştı. Among Us’ın bu performansı, Pokemon Go ve Cnady Crush Saga gibi oyunları gölgede bırakmasını sağladı.

Among Us’ın yapımcısı InnerSloth’un sadece dört çalışanının olması, bu başarıyı biraz daha anlamlı kılıyor. Şirkette çalışan kişi başına kaba bir hesapla 125 milyon oyuncu düşüyor. Oyunun popülaritesi nedeniyle devam oyunu üzerinde çalışmayı bırakan InnerSloth, tüm enerjisini mevcut seçeneği geliştirmeye kanalize etmiş durumda.

Among Us’ın 500 milyon oyuncuya ulaşması, ücretsiz bir mobil oyunla ne kadar geniş kitlelere erişilebileceğini göstermesi açısından önem taşıyor. Nielsen SuperData’nın verilerine göre, oyuncuların sadece yüzde üçü oyunu PC üzerinde oynuyor.

Bu noktada Among Us’ın PC versiyonunun 5 dolar karşılığında satıldığını unutmamak gerekiyor. Ancak mobil oyunların erişebildiği kitlenin büyüklüğü de çok daha net bir şekilde anlaşılıyor. Among Us, önümüzdeki yılın başlarında eklenecek yeni içeriklerle bu etkiyi sürdürmeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER