Teknoloji

Amerikan Kongresi’nden Google CEO’suna Glass ile ilgili gizlilik sorusu

Google Glass’ın getireceği yenlikler heyecanla beklense de, ürünle ilgili gizlilik endişeleri giderek daha yüksek sesle dile getiriliyor. Glass’ın ilk sürümünün dağıtımına başlanmasıyla birlikte ABD Kongresi de gizlilik endişeleriyle ilgili olarak sorularına cevaplar aramaya başladı. Kongre Google CEO’su Larry Page’e bir mektup gönderdi ve bu yeni teknolojinin ortalama bir Amerikan vatandaşının gizliliğini ihlal edip etmeyeceğinin açıklığa kavuşturulmasını istedi.

larry-page-google-111212

Mektupta Google Glass henüz piyasaya sürülmediği için şirketin cihazla ilgili gizlilik koruma planlarının bilinmediği belirtilirken, cevap aranan birkaç soru olduğu ifade edildi. İlk soruda Google’ın gizlilik konusundaki sicil lekelerinden birine gönderme yapan Kongre, Sokak Görünümü projesinde kilitli olmayan kablosuz ağlardan izinsiz bir biçimde veri toplayan şirketin benzer bir durumun önüne nasıl geçeceğini sordu. Glass’ın görüş alanına giren ve Glass sahibi olmayan kişilerin kendini koruma yöntemi de mektuptaki sorulardan biri oldu. Mektubu kaleme alan Joe Barton ve arkadaşları Google’ın bu konuda aldığı önleyici önlemler hakkında bilgi almak istediklerini mektupta ifade ettiler.

Glass’ın potansiyel yüz tanıma yeteneği de ayrı bir endişe kaynağı oluşturuyor. Kongre üyeleri Glass’ın insanları tanıma gibi bir özelliği olup olmayacağını ve dileyen kişilerin kendilerini bu özelliğin dışında tutup tutamayacağını öğrenmek istediklerini Larry Page’e yazdıkları mektupta dile getirdiler. Mektubu kaleme alan heyet Google’ın Glass’tan çekeceği bilgilerin kapsamı hakkında da bir açıklama isterken, şirketten veri korumayla ilgili bilgiler ve yazılımcılara gönderilen talimatlar talep edildi. ABD Kongresi, Google CEO’su Larry Page’ten mektuba 14 Hazirandan önce cevap vermesini istedi.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER