Teknoloji

Amerikan hükümeti satın alınan bütün drone’ların kayıt altına alınmasını zorunlu kılabilir

drone-280515

Amerikan hükümeti, son kullanıcılara satılanlar da dahil olmak üzere, tüm drone satışlarının kayıt altına alınması için bir yönetmelik oluşturmaya hazırlanıyor. NBC News’te yer alan habere göre, ABD Ulaştırma Bakanlığı ilgili duyuruyu önümüzdeki pazartesi günü yapacak. Bakanlık, drone kayıt sürecini Noel dönemiyle birlikte aktif hâle getirmeyi planlıyor. Drone’lar ABD’de popüler Noel hediyesi seçenekleri arasında yer alıyor.

ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın önde gelen drone üreticileriyle birlikte özel bir çalışma grubu oluşturarak kayıt sürecini yönetmesi ve müşterilerin yaşayabileceği sıkıntıları minimuma indirmek için çalışması bekleniyor.

Drone’ların kayıt altına alınmasıyla birlikte uzaktan kumandalı drone’lar ile ticari uçaklar arasında yaşanan tehlikeli karşılaşmaların önemli ölçüde azalması umuluyor. Amerikan polisi de drone’lar için daha katı yasalar oluşturulmasını destekleyen kurumlar arasında yer alıyor.

Kayıt zorunluluğunun geçmişe dönük olarak işleyip işlemeyeceği ise henüz bilinmiyor. Geçmişte satın alınan drone’ların kaydı konusundaki belirsizlik ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi duyuruyu yapmasıyla birlikte ortadan kalkacak. ABD Federal Havacılık Dairesi tarafından hazırlanan drone talimatnamesinin ise 2017’den önce tamamlanması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER