Eğlence

Amerika Açık seyircileri sanal gerçeklik sayesinde Maria Sharapova ile tenis oynayabilecek

maria-sharapova-200815

Tenis dünyasının en büyük turnuvaları arasında yer alan Amerika Açık, 31 Ağustosta başlayacak. Son yıllarda teknolojiden faydalanma konusunda önemli aşamalar kaydeden turnuva, şimdi de kortları sanal gerçeklik teknolojisiyle buluşturacak.

“You vs. Sharapova” adını taşıyan deneyimde Amerika Açık maçlarını canlı olarak izlemek için Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi’ne gelenler, merkezde kurulan üç sanal gerçeklik istasyonunda HTC Vive’ın aracılığıyla Maria Sharapova ile karşılıklı olarak tenis oynayabilecek.

“You vs. Sharapova”, turnuvanın sponsorlarından American Express’in seyirci deneyimi promosyonlarının çatısı altında yer alıyor. “You vs. Sharapova” sayesinde maçları izlemeye gelen tenis severler, kendilerini Sharapova’nın 160 kilometrelik hıza sahip servislerini karşılarken bulabilecek.

Sanal gerçeklik versiyonu Kaliforniya’daki bir stüdyoda 9 saati aşkın bir çalışma sonucunda hazırlanan Maria Sharapova, sosyal medya sayesinde sporcuların seyircilerle olan iletişiminin artmasının tenisi fazlasıyla büyüttüğünü ve sanal gerçeklik deneyimlerinin de işleri başka bir boyuta taşıyacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER