Teknoloji

AMD’nin gömülü sistemler 2014 yol haritası oyun dostu işlemciler içeriyor

AMD gömülü yongaların geleceğinde önemli bir rol oynayacağının işaretini vermişti. 2014 yol haritası bu iddianın çeşitli göstergelerini içeriyor.

amd-2014-bald-eagle-110913

Dikkat çekilen yongalardan bir tanesi olan 35 watt x86 işlemci Bald Eagle oyun oynamak gibi performans gerektiren işler için tasarlanmış. En fazla dört Steamroller çekirdeği içeren bu yongaset Graphics Core Next yongaüstü mimarisinden de opsiyonel olarak yararlanacak.

Daha fazla grafik gücüne ihtiyaç duyanlar için sunulacak Adelaar ise hem Graphics Core Next mimarisi hem de 2 GB dahili bellek içeren özel bir grafik yongaseti olma özelliği taşıyor. Bu yongasetin PC video kartları için yeteri kadar hızlı olduğu dile getiriliyor.

AMD serisine iki yongaüstü sistem tasarımı daha katılacak. Hierofalcon veri merkezleri dikkate alınarak geliştiriliyor ve en fazla sekiz ARM Cortex-A57 çekirdeği barındırabiliyor. Steppe Eagle ise yükseltilmiş Jaguar x86 çekirdekleri ve Graphics Core Next mimarisini birlikte barındırıyor.

Hierofalcon dışında tüm gömülü yongaların gelecek yılın ilk yarısında çıkması bekleniyor. AMD henüz ilk müşterilerini açıklamadı, ancak bu silikonların Sony ve Microsoft’un yeni nesil PS4 ve Xbox One konsollarında yer alması bekleniyor.

İlgili >> AMD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER