Teknoloji

AMD’nin 2012 ve 2013’e dair yol haritası ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Küresel işlemci pazarında yüzde 20 civarında bir paya sahip olan ve bu nedenle karşısındaki dev Intel’den sürekli pay kapmak için uğraşan AMD bu sefer de gözünü Intel’in geliştirmek istediği ultrabook segmentine dikmiş gibi görünüyor. Şirketin internete sızan geleceğe dönük yol haritası bu segmenti hedefleyen çeşitli yongaların varlığını ortaya koyuyor.

Yol haritasındaki en dikkat çekici ayrıntı AMD’nin 2012’de Deccan, 2013’te ise Kerala platformunu çıkaracak olması. Deccan’ın gelecek haziran ayında çıkması, Krishna ve Wichita APU’larını barındırması bekleniyor. 2013 yılına geldiğimizde bu parçaların Kerala ve Kabini APU’larıyla güncellendiğini göreceğiz. Bu donanımların özellikle güç tüketimi konusunda önemli iyileştirmelerle birlikte geleceği, böylelikle AMD’nin Intel’in Ultrabook’larla birlikte sunduğu düşük güç tüketimli rakipleriyle mücadele edebileceği düşünülüyor.

Yol haritası AMD’nin 2012 yılında dizüstü bilgisayar pazarı için yeni bir bölüm sunacağını da gösteriyor. Trinity tabanlı APU içerecek Comal platformunu gelecek yıl görmüş olacağız. Bunu 2013’te çıkacak Kaveri tabanlı APU’lar izleyecek. 2012’nin ikinci yarısındaysa tabletler için Brazos T platformu çıkacak. Brazos T platformunun Hondo APU’sunu içermesi bekleniyor. 2013’te ise tabletler için Samara platformu ortaya çıkmış olacak.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER