Teknoloji

AMD Ryzen Threadripper ve diğer yeni işlemcilerin detaylarını verdi

AMD yakında piyasaya çıkacak ürünlerde görmeye başlayacağımız yeni Ryzen ve Radeon ürünlerini Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenen Computex 2017 kapsamında gerçekleştirdiği basın toplantısında sergiledi. Şirket basın toplantısında iş ortakları olan üreticilerin geliştirdikleri yüksek performanslı Ryzen işlemci tabanlı oyun sistemlerini sergilerken yakın zamanda piyasaya süreceği veri merkezi, profesyonel kullanıcı ve son kullanıcı ürünleri için çıkış tarihlerini duyurdu.

EPYC

AMD, önceki kod adı Naples olan, bulut tabanlı ve geleneksel veri merkezlerine yönelik yüksek performanslı yeni AMD işlemci ailesi EPYC’in dünya çapında piyasaya çıkış tarihini duyurdu. İlk EPYC işlemci tabanlı sunucuların, OEM’ler ve kanal ortaklarının geniş desteğiyle 20 Haziran 2017’de piyasaya sunulması bekleniyor. Yüksek çekirdek sayısı ve bellek bant genişliği, aynı zamanda yüksek hızlı I/O kanalları için rakipsiz desteği tek yongada sunan EPYC, AMD’nin deyimiyle çift soket sunucu pazarında devrim yaparken, tek soketli sunuculardan beklentileri değiştirmeyi hedefliyor.

Ryzen Momentum

Acer Aspire GX
Acer Aspire GX

Aralarında Ryzen 7 ve AMD Ryzen 5’in de bulunduğu, üst sınıf PC pazarının tamamına yenilikçilik ve rekabeti geri getirmek amacıyla tasarlandığı, AMD tarafından belirtilen yedi Ryzen masaüstü işlemcisinin geçtiğimiz aylarda pazara sunulmasının ardından, Ryzen serisi yeni ürünlerle devam ettiriliyor. Şirket, küresel PC üreticilerinin Ryzen 7 ve Ryzen 5 ile donatılan, yüksek kaliteli oyuncu makineleri ve hepsi-bir-arada sistemlerin de aralarında bulunduğu ürünlerini 2017’nin ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacağını duyurdu. Computex 2017’de sergilenen Acer, Asus, Dell ve Lenovo’nun geliştirdiği, Ryzen ile çalışan Windows tabanlı sistemler şu şekilde sıralanıyor:

Ryzen Threadripper

AMD’nin yüksek performans masaüstü pazarındaki yerini sağlamlaştırmayı hedefleyerek geliştirdiği Ryzen Threadripper, 2017 yazında kullanıcılar ile buluşmaya hazırlanıyor. AMD’nin basın toplantısında gerçekleştirdiği çeşitli Ryzen Threadripper ve Radeon Vega tanıtımları arasında, Ryzen Threadripper ve çift Radeon Vega tabanlı GPU’ların, Bethesda’nın yeni oyunu Prey’i 4K çözünürlükte çalıştırdığı ön gösterim de yer aldı. Buna ek olarak AMD, X399 yonga seti üzerine inşa edilmiş; ASRock, ASUS, Gigabyte ve MSI tarafından üretilen yüksek performanslı anakart tasarımlarını da duyurdu. Yeni soket TR4 platformu için X399 yonga setli anakartlar, 16 çekirdek/32 iş parçacıklı işlemciler, 2TB RAMe kadar destek sunan dört kanallı bellek, üstün I/O’ya sahip ve en üst işlemciyi isteyen, en uzman PC meraklıları için tasarlandı.

Ryzen Mobile

AMD Ryzen Mobile APU’sunu ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Ultra taşınabilir referans tasarımda, 4 çekirdek, 8 iş parçacığı ve “Vega” mimarisi tabanlı grafik gücünü, 15milimetrenin altında kalınlıkta sunan bir notebook bulunuyor.

AMD VR-Ready İşlemciler

AMD tüm Ryzen masaüstü işlemcilerinin, Oculus tarafından onaylandığını belirtti. AMD, kullanıcıların ihtiyaçları için doğru işlemciyi seçmeleri için iki yeni sınıf oluşturdu: AMD VR Ready Processor ve AMD Ryzen VR Ready Premium.

Radeon Vega Güncellemeleri

Vega mimarisi tabanlı ilk grafik kartının, otomatik öğrenme ve gelişmiş sanallaştırma amaçlı kullanımlara özel, üst sınıf bir seçim olan Radeon Vega Frontier Edition olacağının açıklanmasının ardından AMD, bu güçlü yeni grafik kartının raflarda 27 Haziran 2017 tarihinde yerini alacağını duyurdu. Buna ek olarak, AMD bir süredir beklenen Radeon RX Vega grafik kartını da gösterdi. Vega mimarisi tabanlı oyun gücü sunan bu kartın resmi tanıtımının ise, bilgisayar görüşü ve interaktif teknikler konusundaki en kapsamlı ve önemli konferanslardan biri olan SIGGRAPH 2017’de duyurulacağını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER