Teknoloji

AMD Ryzen 7 2700X’in teknik özellikleri sızdı, frekansı 4.2 GHz’e çıkarılabilir

amd ryzen 7

amd ryzen 7

AMD’nin yakında çıkacak 2. nesil Ryzen işlemcileri sizi heyecanlandırıyorsa, o hâlde Ryzen 7 2700X’in teknik özelliklerinin internete düştüğünü bilmek sizi heyecanlandıracaktır.

Bu üst sınıf işlemcide 8 çekirdekli ve 16 yürütme birimli CPU bulunuyor. 3DMark benchmark veri tabanından gelen sonuçlara göre, Ryzen 7 2700X’in 3.7 GHz’lik temel çalışma frekansı, 4.1 GHz seviyesine kadar yükseltilebiliyor.

Wccftech.com sitesiyse, XFR 2.0 adı verilen ve soğutma çözümü izin verdiği takdirde CPU hızını daha da artırmayı sağlayan sistem sayesinde çalışma frekansının 4.2 GHz’e çıkarılabileceğini söylüyor.

Peki, mevcut Ryzen 7 1700X‘e göre ne gibi farklar sunacak? Bu işlemcide 3.4 GHz’lik temel frekans bulunurken, selefi 2700X ise ondan 300 MHz daha hızlı olacak. Ayrıca 1700X’in hızı 3.8 GHz’e kadar çıkarılabiliyor.

Sızıntıya göre, 2700X’te 16 MB L3 önbellek ve 4 MB L2 önbellek bulunacak. TDP değerinin de 95W olacağı dile getiriliyor.

2. nesil Ryzen CPU’larının, orijinal seriye göre tek avantajının artan saat frekanslarının olmadığını söylemek gerekiyor. Yonga mimarisinde birtakım iyileştirmeler ve önbellek gecikmelerinde düşüşler de gelecek. Bunlar iyileştirilmiş saat hızlarıyla birleştirildiğinde, performansta önemli bir adım atılması bekleniyor.

Öte yandan, Precision Boost 2.0 teknolojisi sayesinde bu işlemcilerin daha akıllı ve tutarlı biçimde en yüksek frekans seviyelerine ulaşması mümkün olacak. Daha hafif uygulamalar ve oyunlar, aynı zamanda daha düşük sıcaklıkta çalışabilen PC’ler en fazla yararı görenler olacaktır.

2. nesil Ryzen yongaların nisan ayından itibaren çıkması bekleniyor. Bu nedenle, yeni nesil AMD işlemcilerinin performansını görmek için fazla beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER