Teknoloji

AMD Radeon RX480 VR’a giriş seviyesindeki en uygun video kartı

amd radeon rx480
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amd-rx480-020616AMD Oculus Rift ve HTC Vive sanal gerçeklik başlıklarını destekleyen en ucuz grafik kartı Radeon RX480’in tanıtımını Computex 2016’da gerçekleştirdi. 29 Haziran tarihinden itibaren satışa sunulacak RX480’in 4 GB ve 8 GB’lık konfigürasyonları bulunacak; 4 GB’lık model 199 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.

AMD’nin Graphics Core Next (GCN) teknolojisinin dördüncü neslini işaret eden yeni Polaris mimarisi üzerine inşa edilen bu kart sadece 150W’lık bir tüketim değerine sahip. Bu, GCN projesi içinde daha önce çıkan daha büyük Radeon 7700 kartlarına göre çok daha düşük tüketim anlamına geliyor.

Uygun fiyatı ve düşük güç gereksinimi RX480’i hem satın alması kolay hâle getiriyor, hem de sanal gerçeklik tabanlı oyunlara giriş için elverişli bir başlangıç noktası olarak konumlandırıyor.

Tek bir Radeon RX480 kartı işlem gücü bakımından Nvidia’nın GTX 1080’inin arkasında kalıyor. Ancak AMD’nin kıdemli başkan yardımcısı Raja Koduri aynı PC’de iki kartın birlikte, yani AMD’nin CrossFire olarak adlandırdığı düzende çalışarak Nvidia’nın 600 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip kartından daha iyi bir performans gösterebileceğini belirtti. Koduri bu iddiasını Ashes of the Singularity adlı strateji oyununu her iki kartta da oynatarak ispat etti. İki AMD kartı ekran küçük birimlerle doluşurken saniyede 62.5 kare hıza ulaşırken, Nvidia’nın GTX 1080’i saniyede 58.7 kare ile az da olsa geride kaldı.

İLGİLİ HABERLER