Teknoloji

AMD Radeon Vega Instinct 7 nm tabanlı ilk GPU

amd radeon vega instict
amd radeon vega instict
Görsel: The Verge

AMD Computex 2018’de en heyecan verici GPU tasarımlarından bir tanesini duyurdu. Şirketin tanıttığı dünyanın ilk 7nm GPU’su, 32 GB’lık yüksek bant genişlikli bellek barındırmasıyla dikkat çekiyor.

Ne var ki, bu ürün son kullanıcıların erişip oyun keyiflerini artırabilecekleri bir ürün olmayacak. Giderek yükselen ve gelişen özdevinimli öğrenme (ML) ve yapay zekâ (AI) odaklı ürünlerde AMD’nin bu GPU tasarımını göreceğiz.

Görüntüsüne bakarak Radeon Vega Instinct GPU’nun gelecekte dizüstü veya masaüstü bilgisayar sistemlerini de çalıştırabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak görünüşe aldanmayın. The Verge tarafından belirtildiğine göre, bu grafik işlemci birimi iş istasyonları ve veri merkezlerini hedefliyor.

AMD çoktan yeni GPU’nun örneklemelerine başladı ve yıl sonu itibarıyla da satışlara başlamayı hedefliyor. Ancak şu an için fiyat bilgisi verilmiyor.

Bununla birlikte, AMD’nin 7 nm GPU üretmiş olması, gelecekte aynı üretim mimarisini temel alan başka ürünlerin gelebileceği anlamına da geliyor. Son kullanıcıları hedefleyen benzer mimarili ürünler görebiliriz. Zaten AMD CEO’su Lisa Su da, söz konusu teknolojinin gelecekte Radeon oyun grafik kartlarına geleceğini kaydetti. Ne var ki, bir yol haritası paylaşmadı. İlk 7 nm Radeon Vega Instict, bu yılın sonuna kadar ML ve AI görevleri için kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER