Teknoloji

AMD Radeon Vega grafik kartlarıyla Nvidia Pascal’a meydan okuyor

amd radeon

AMD gelecek nesil Vega teknolojisini temel alan ilk grafik kartını çıkardı. Profesyonel kullanımı hedefleyen bu kart gelecek aydan itibaren tüketicilere sunulacak. AMD Radeon Vega Frontier Edition olarak adlandırılan bu yeni grafik kartı bilim insanlarına araştırmalarında ihtiyaç duyacakları yüksek performansı sunuyor, otomatik öğrenme ve yapay zekâ gibi alanlarda daha rahat kullanım imkanı sağlıyor.

Ayrıca yoğun video düzenleme, animasyon, sanal gerçeklik, oyun geliştirme gibi üretkenlik işlerinde uğraşanlar için de bu grafik kartı ihtiyaçlara cevap verecektir.

Yeni Vega Frontier Edition’ın özelliklerine baktığımızda bu kartın 64 yeni nesil hesaplama birimini ve 4096 akış işlemcisini barındırdığını görüyoruz. Bunun yanı sıra 16 GB HBM2 video bellek de 480 GB/saniye bellek bant genişliği sunuyor. 13 teraflopluk tepe değerli FP32 hesaplama performansı da diğer özellikler arasında yer alıyor.

AMD daha başka detay vermese de, Ars Technica mevcut bilgilere ışık tutuyor ve Vega’nın saat hızlarının Polaris ile sunulanlardan biraz daha iyi olacağını belirtiyor. Bu kart profesyonel kullanıcılar için etkileyici bir kart olacaktır.

 

Vega Frontier Edition’ın Blue ve Gold olmak üzere iki versiyonu olacak. Bunlardan ilki geleneksel hava soğutmalı model olacak, diğerinde ise sıvı soğutma sistemi kullanılacak.

Fiyat bilgileri henüz açıklanmazken, Radeon Vega Frontier Edition’ın bu haziran ayında satışa çıkması bekleniyor. Bu kart çok ucuz olmayacaktır, doğal olarak bireysel tüketicileri pek de hedeflemiyor.

İLGİLİ HABERLER