Teknoloji

AMD Radeon RX Vega’nın referans tasarımlarına ait görseller sızdı

30 Temmuzda Los Angeles’ta gerçekleştirilecek Siggraph konferansında yapılacak büyük lansman öncesinde, beklenen üç yeni AMD Vega grafik kartının pazarlama görselleri internete düştü.

VideoCardz ve WCCFTech siteleri bu grafik kartlarının görüntülerine ulaştı. Bu sitelerden ilki, AMD Radeon RX Vega 64 adını taşıması beklenen, üçüncü taraf grafik kart yapımcılarının kendi versiyonlarını üretmek için kullandığı referans kartın görüntülerini elde ettiğini, aynı zamanda bunun “Limited Edition” olarak nitelendirilen özel versiyonunun görüntülerine de ulaştığını iddia etti.. WCCFTech sitesi ise daha da ileri giderek Radeon RX Vega 64’ün de “Liquid Edition” versiyonunun pazarlama görsellerine ulaştığını belirtti.

amd radeon rx vega 64
AMD Radeon RX Vega 64 – Fanlı tasarım

VideoCardz aracılığıyla sızan görsellere baktığımızda, en azından standart seviyedeki referans kartın üç adet DisplayPort çıkışıyla geldiğini görüyoruz. Buna ek olarak bir adet de HDMI çıkış portu mevcut. VideoCardz ise, bu kartların iki adet 8-pin güç konnektörüne sahip olduğunu belirtiyor. Fotoğraflardan da görüleceği üzere, bu kartların her ikisi de fanlı soğutma sistemi barındırıyor.

Doğal olarak, “Liquid Edition” adını taşıyan referans kart, “likit” adından da anlaşılacağı üzere fan içermiyor. Bunun yerine iki adet şeritli kablo, kart boyunca akacak sıvının iletimi için gerekli olan kanalı barındırıyor.

AMD Radeon RX Vega 64 – Limited Edition

İlginçtir ki, referans kartın gövde tasarımı, daha önce gördüğümüz Radeon RX 500 serisine göre fazla değişmiş gibi görünmüyor. Bununla birlikte, sızan sınırlı üretim referans kart tasarımları profesyonellere özel olarak haziran ayında çıkarılmış Radeon Vega Frontier Edition kartlarına da benziyor.

Ya AMD referans kart tasarımlarını çok basit tutuyor, ya da bu sızıntıların en azından bir kısmı gerçek değil. Ne var ki, her iki kaynağın da, söz konusu sızıntılar olduğunda epey güçlü geçmişleri bulunuyor. Bu nedenle ilk ihtimal daha kuvvetli görünüyor.

amd radeon rx vega 64
AMD Radeon RX Vega 64 – Liquid Edition

Birkaç gün önce de AMD’nin ilk RX Vega kartlarının İsveç fiyatları ortaya çıkmıştı. 7000 İsveç kronu seviyesinde, yani yaklaşık 3 bin TL civarında bir fiyatlandırma yapan AMD, üst sınıfta fiyatlandırma konusunda Nvidia’yı yenemeyecek gibi görünüyor. AMD’nin süper güçlü grafik donanımlarını görmek için 30 Temmuz tarihini, yani yarını beklememiz gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER