Manşetler

AMD Radeon RX480 inceleme turu: Uygun fiyata çok yüksek performans

amd radeon rx480

amd radeon rx480AMD’nin Polaris mimarisi Nvidia’nın Pascal’ına bir cevap niteliği taşıyor. Grafik kart teknolojisine gelen 2016 güncellemesi verimlilik, performans ve maliyet karşılığında elde edilen değer anlamında büyük gelişimler vadediyor. Bunlara ek olarak daha iyi sanal gerçeklik deneyimini de öncelikleri arasına almasıyla dikkat çekiyor.

AMD, Nvidia’yla doğrudan kapışmak yerine, Polaris mimarisini barındıran ürünü Radeon RX480’i 199 dolar gibi oldukça agresif bir fiyattan sunuyor. Böylelikle kullanıcılara HTC Vive ve Oculus Rift gibi sistemleri kullanma fırsatı verecek gücü nispeten uygun fiyata vermiş oluyor. AMD’nin vaatlerinin ne oranda gerçeğe dönüştüğünü de yayınlanmaya başlayan çeşitli RX480 incelemeleri gösteriyor.

The Tech Report sitesi RX480’in performansını Nvidia’nın daha yüksek fiyatlı GTX 970’iyle karşılaştırıyor. Site editörleri söz konusu fiyat çizgisinde çok çok uzun zamandır RX480’in ortaya koyduğu kadar yüksek bir performans sıçramasını hiçbir ürünün gerçekleştirmediğinin altını çiziyor. RX480’deki güç tüketimi ve gürültü seviyelerinin ise fiyat-performans oranı gibi hoş bir tablo oluşturmadığını ekliyor. Yine de site 199 dolarlık fiyattan hatırı sayılır bir güncelleme imkanı sunulmasından dolayı epey memnun görünüyor.

HardOCP sitesinden Brent Justice ise RX480’in 1080p çözünürlükte oyun için mükemmel bir grafik kartı seçeneği olduğunu belirtiyor ve bunu selefi R9 380X’e göre büyük bir nesil sıçraması olarak nitelendiriyor. AnandTech sitesinin RX480 incelemesi de epey olumlu yorumlar içeriyor. Ancak sitenin analizinde tüketicilere biraz daha harcama yaparak RX480’in 8 GB VRAM’li versiyonunu tercih etmeleri öneriliyor.

RX480 AMD’nin elinde “kazanan” niteliğinde bir ürün olduğunu gösteriyor. Bu grafik kartı sahip olduğu fiyattan beklenen karşılığın çok daha üstünde performansı kullanıcılara sağlıyor. Nvidia’nın Pascal mimarisi amiral gemisi ürün segmentinden daha aşağı fiyat seviyelerine ininceye kadar RX480 krallığın tadını çıkaracak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER