Teknoloji

AMD Radeon HD 7850 ve HD 7870 GHz edition video kartlarını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AMD, HD 7800 serisine mensup iki yeni grafik kartı tanıttı. Radeon HD 7870 GHz edition ve Radeon HD 7850 grafik kartlarının her ikisi de AMD’nin Graphics Core Next mimarisini barındırıyor, böylelikle yüksek performans sağlıyor. AMD ZeroCore Power teknolojisini de barındıran bu kartlar ayrıca PCI Express 3.0 desteğine de sahip.

Her iki kart da 2 GB GDDR5 belleğe sahip, 28 nm mimarisini baz alarak geliştirildi ve CrossFire teknolojisini destekliyor. CrossFire sayesinde bir makinede çift video kartı kullanılabiliyor, böylelikle performans daha da artırılıyor. Yeni kartlar QuadFire desteği sayesinde dört video kartının aynı anda çalışmasına da izin veriyor. 7870 GHz modeli adından da anlaşılacağı üzere 1 GHz saat hızına sahip. Her iki kartın HD3D teknolojisini desteklediğini de belirtmeden geçmeyelim.

AMD’nin bu yeni kartları ASUS, Diamond, Gigabyte, MSI, XFX gibi şirketler tarafından sunulacak. Kartların fiyatları yurtdışında 249$’dan başlıyor. Görünen o ki, bu kartlar sağlam performans sunan orta seviye modellerde karşımıza çıkacak.

İlgili – AMD

İLGİLİ HABERLER