Teknoloji

AMD Radeon HD 7000M GPU serisini duyurdu

AMD ultrabook ve dizüstü bilgisayarları hedefleyen yeni nesil GPU’larını duyurdu. Radeon HD 7000M serisi altında HD 7900M, HD 7800M ve HD 7700M grafik işlemcileri sunuluyor. AMD, her üç yonganın da entegre ve ayrık GPU’lar arasında gereken durumlarda otomatik olarak anahtarlama yaparak batarya ömrünü efektif şekilde yöneten Enduro teknolojisini barındırdığının altını çizdi.

Tüm grafik işlemciler 28 nm süreci baz alınarak geliştirildi ve DirectX 11.1 desteğini bünyesinde barındırıyor. En üst model olan HD 7900M masaüstü bilgisayarın yerine konan dizüstü bilgisayarları veya oyun laptop’larına hitap ediyor. Performanstan taviz vermek istemeyenler için özel ayarlarla birlikte geliyor. 7800M orta seviyeye hitap ederken, 7700M ise ayrık GPU’ya sahip olup aynı zamanda uzun batarya ömrü sunmasını bilen sistemlere giriş yapmayı amaçlıyor.

Enduro teknolojisinin eklenmesi AMD’nin güç gereksinimlerine daha fazla önem verdiği anlamına geliyor. Güç yönetim teknolojisi gerekmediği durumlarda GPU’nun belirli bölümlerini kapatıyor, çağırıldığında ise dinamik olarak aktif hâle getiriyor. ZeroCore ise GPU’nun kullanılmadığı durumlarda neredeyse sıfır watt düzeyinde güç tüketecek duruma getirilmesine olanak sağlıyor.

Bunların dışında diğer AMD Radeon GPU’larında olduğu gibi Eyefinity, GPU kodlama gibi özellikler de 7000M serisi grafik işlemcilerde sunulmakta. Bu işlemcilerin kısa süre içinde son tüketici ürünlerinde karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

İlgili – AMD

İLGİLİ HABERLER