Teknoloji

AMD Radeon HD 6990’ın resmi fotoğrafları yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AMD’nin Radeon HD 6990 video kartı üzerindeki örtü resmen kaldırıldı. AMD çift çekirdekli grafik işlemcisinin fotoğraflarını 2011’in ikinci çeyreği başında beklenen lansman öncesinde Hexus.net sitesi üzerinden yayınlandı. HD 6900’ın üç fotoğrafı yayınlanırken bu GPU’nun teknik özellikleri bilinmezliğini korumaya devam ediyor.

Çift kat genişliğe sahip olan bu video kartı böylelikle içindeki iki grafik işlemciyi soğuk tutabilmek için yeterli fan alanına sahip oluyor. Çıkışların arasında dört adet Mini DisplayPort, altı farklı ekranı tek bir karta bağlamaya yarayan Dual-DVI soketi de bulunuyor. Daha önce çıkan dedikodular, kombine edilmiş GPU’ların 3840 civarında akı işlemcisine sahip olduğunu işaret ediyordu. Ayrıca bu video kartının iki adet 4-pinlik güç soketine sahip olacağı tahmin ediliyor.

Hexus’a Radeon HD 6990’ın kılıfının kaldırıldığı dördüncü bir fotoğraf daha verilmiş, ancak daha sonra AMD bu fotoğrafın resmi lansmana kadar yayınlanmamasını istemiş. Bu durum AMD’nin HD 6990’ı, NVIDIA GeForce GTX 590’ı çıkarıncaya kadar bekleteceği dedikodularını destekliyor. Böylelikle AMD’nin en büyük rakibi HD 6990 ile daha iyi rekabet edebilmek için gerekli ayarlamaları yapamamış olacak.

İlgili – Hexus

İLGİLİ HABERLER