Manşetler

AMD NVIDIA GeForce GTX 680 ile boy ölçüşecek performans gösteren Radeon HD 7970 GHz edition GPU’yu tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AMD, Southern Island GPU ailesine mensup 28 nm grafik kartı Radeon HD 7979 GHz edition’ı duyurdu. Adından da anlaşılacağı üzere GHz edition, orijinal Radeon HD 7970‘ın 925 MHz’lik çalışma frekansını 1 GHz’e çıkarıyor. Radeon HD 7970, NVIDIA’nın 28 nm GPU yarışındaki ilk üyesi GeForce GTX 680 tarafından geçilmişti. AMD performans artışında bulunarak performans tacını tekrar geri almayı hedefliyor.

Yapılan araştırma ve testler Radeon HD 7970 GHz’in GeForce GTX 680 ile rekabet edebilir seviyede olduğunu gösteriyor. Bazı sentetik benchmark testlerinde geride kalsa da, oyun testlerinde NVIDIA’nın en iyi GPU’sunu geride bırakıyor. AnandTech sitesinin elde ettiği veriler de benzer yönde, ayrıca site birden fazla monitörde oyun oynamayı sevenler için bu kartın üç ekrana kadar paylaşımda bulunabileceğini not ediyor. Radeon HD 7970 GHz edition NVIDIA’nın Surround teknolojisine göre de yüzde 6 performans avantajına sahip durumda. HardOCP sitesi Radeon HD 7970 GHz edition’ın artırılmış hızından pek etkilenmişe benzemiyor; hız aşırtılmış GeForce GTX 680’n daha iyi performans sunduğunu, ayrıca hız aşırtılmış bir Radeon HD 7970’ın da hemen hemen eşdeğer performansı yakaladığını kaydediyor. Site bir Radeon HD 7970 satın alıp onun hızını aşırtmanın mantıklı bir seçenek olabileceğini ifade ediyor.

AMD Radeon HD 7970 GHz edition gelecek haftadan itibaren yurtdışında $499’dan satışa sunulmuş olacak. GPU’ya ait incelemeleri ilgili bağlantılarda bulabilirsiniz.

İlgili >> AMD, HardOCP, AnandTech, Guru 3D, PC Perspective

İLGİLİ HABERLER