Manşetler

AMD Navi GPU Radeon RX 5700 serisiyle geliyor

amd radeon rx 5700 gpu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AMD üst sınıf oyun bilgisayarları için Nvidia ile gerçekten rekabet edecek bir grafik kartı geliştirme yolunda yavaş da olsa, emin adımlarla ilerliyor. Gelecek nesil grafik mimarisi Navi yeni grafik işlemcilerin temelini oluşturacak. Üstelik aynı mimari Sony tarafından yakında beklenen PS5 oyun konsolu için de seçildi.

Navi öncelikle PC’lere gelecek. Bu da AMD Radeon RX 57000 serisiyle olacak. Yeni masaüstü GPU ailesinin temmuz ayında çıkması bekleniyor. Tayvan’ın başkenti Taipei’de başlamak üzere olan Computex 2019 fuarı öncesinde bir etkinlik düzenleyen AMD, bunun müjdesini verdi.

AMD’nin yeni nesil grafik mimarisiyle ilgili ayrıntıları 10 Haziran’da düzenlenecek ayrı bir etkinlikte göreceğiz. Ancak şimdiye kadar ortaya çıkan bilgilere göre, Navi kamuoyuna “RDNA” olarak duyurulacak. Zaten AMD de mimarisinden bu isimle bahsetmeye başladı.

AMD yeni mimarisinin, önceki nesil Graphics Core Next (GCN) mimarisine göre saat başına 1.25 kat ve vat başına 1.5 kat daha yüksek performans sunduğunu söylüyor. GCN daha önce çıkan Polaris ve Vega GPU’larını destekliyordu.

Radeon RX 5700 serisi GDDR6 belleğe sahip olacak ve PCIe 4.0 desteği sunacak. Şirket, Computex 2019 etkinliğinde RX5700 serisi GPU’lardan bir tanesini, Strange Brigade adlı bir oyunda Nvidia RX 2070 ile yarıştırdı. Aslına bakarsanız, bu test çok fazla anlam ifade etmiyor. Çünkü ne hangi RX 5700 GPU’nun kullanıldığını ne de bu ailenin diğer oyunlarda nasıl performans sergilediğini görmedik.

Her ne olursa olsun, bütçesini yeni bir GPU satın almak için hazırlamakla meşgul olanların, AMD’nin 10 Haziran’daki etkinliğini beklemelerinde fayda olacaktır. Şirket bu tarihte yeni GPU ailesinin detaylarını açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER