Teknoloji

AMD Mobility Radeon HD 4000 grafik işlemci serisini tanıttı

ati-radeon-252-x-188AMD, CES’in ikinci gününde ATI Mobility Radeon HD 4000 notebook grafik kartı serisinin resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Bu yeni serinin tasarımında 4000 serisinin masaüstü versiyonu ile aynı çekirdek mimarisi kullanıldı.

Yeni işlemciler yüksek performans gerektiren uygulamalarda önceki versiyonlara göre daha hızlı çalışıyor. AMD’nin tahminlerine göre bu yeni seri önceki 3000 serisine göre iki kat daha yüksek performans sunuyor. Kazancın büyük kısmı 55 nm prosesinden ve miktarı arttırılan akış grafik birimlerinden kaynaklanıyor. Yeni işlemciler GDDR5 belleklerin kullanıldıği ilk mobil grafik işlemci olma özelliği de taşıyor, ayrıca bu sayede hıza ihtiyaç duyan oyunlar ve 3D uygulamaları için elverişli bir ortam sağlıyor.

ATI 4000 serisi de kendi içerisinde sınıflara ayrılıyor. En yüksek performansı sunan 4800 serisi özellikle oyun meraklıları ve 3D yazılımları ile uğraşanlar için ideal bir seri. 4600 serisi ise orta seviyeli bilgisayarların yanı sıra daha yeni gözdeler ince ve hafif dizüstü bilgisayarlara özel bir seri. 4500 serisi ise güç tasarrufunu göz önünde tutan dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış.

AMD’nin verdiği bilgiye göre yenilenen Mobility Radeon serisi ürünleri en kısa zamanda satışa çıkacak, ayrıca bu seri üyelerini içeren ASUS, MSI, v.b. markalı sistemleri Mart ayı sonuna doğru görmeye başlayacağız.

İlgili Haber – Electronista

İLGİLİ HABERLER