Teknoloji

AMD “Llano” Fusion APU planlanan takvimin öncesinde çıktı – Video

AMD’nin Llano adını verdiği hızlandırılmış işlemci birimi 32 nm dört çekirdekli Fusion işlemcilerle birlikte OEM’lerin yolunu tutmaya başladı. Llano APU barındıran ürünlerin bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren piyasada olması bekleniyor.

Aslında AMD’nin bu hamlesi biraz sürpriz oldu, çünkü daha önce ortaya çıkan yol haritalarına göre ilk Llano APU’ların dağıtımına yılın üçüncü çeyreği içinde başlanacaktı. Tabii, A-serisi Fusion işlemcileri nettop, netbook ve ultrataşınabilir bilgisayarlara eklemekte son karar üreticilere ait. Llano ayrık grafik işlemcisi ile AMD’nin çift ya da dört çekirdekli hızlandırılmış işlemci birimlerini barındırıyor. Daha modüler olan bu işlemciler geleneksel CPU ve GPU görevlerini yerine getirebiliyor. Bazı modellerde hibrit CrossFireX kurulumu ile ayrı bir video kartıyla eşleme yapmak da mümkün.

Termal tasarım gücü değeri 25 ile 100 W arasında değişen Llano APU serisi bu açıdan önceki E ve C serisi işlemcilere göre önemli derecede daha yüksek değer taşıyor. Yine de, ek güç tüketimi Intel’in Core 2011 işlemci serisini yakalamada yardımcı olabilir.

Video: AMD Llano APU

İlgili – AMD

İLGİLİ HABERLER