Teknoloji

AMD gözünü tablet işlemci ve grafik işlemcilerine dikti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AMD gelecekte çıkaracağı tablet eksenli yongaları grafik ve video teknolojilerini destekleyecek şekilde geliştirmeyi planladığını açıkladı. Bununla birlikte şirket netbook işlemcilerinin tablet pazarı büyüyüp Ar-Ge yatırımı için hakettiği yatırımı alıncaya kadar odak noktasında kalmaya devam edeceğini de vurguladı.

Yukarıdaki yorum AMD CEO’su Dirk Meyer’den, şirketin geride bıraktığımız mâli çeyreğe dair finansal raporunu açıkladığı toplantıda geldi. AMD geçen çeyrekte elde ettiği 1.62 milyar dolarlık gelir sonrasında hanesine 118 milyon dolarlık net kayıp yazdı. Yüzde 2’lik bir düşüş kaydeden şirketin geçen sene aynı üç aylık dönem içinde yüzde 16 oranında zarar ettiğini düşünecek olursak, durumun o kadar da kötü olmadığınuı düşünebiliriz.

AMD kendisini farklılaştırma stratejisi çerçevesinde daha yüksek performanslı tablet grafik yongaları üretmeyi planlıyor. Meyer AMD Fusion APU’larının bu çeyreğin sonunda çıkacağını da taahhüt etti. Ne olursa olsun, güç gereksinimleri şirketin ajandasında önemli bir yer tutmayı sürdürüyor. Meyer, kullanıcıların iPad’deki deneyimlere göre oluşturdukları pil ömrü gereksinimini karşılamak amacıyla, tablet yongalarının netbook yongasının çektiği gücün yarısı kadar güç çekmesi gerektiğine dikkat çekti.

AMD’nin grafik işlemci işlerinden elde ettiği kâr bir önceki çeyreğe göre yüzde 11 oranında düşerken bir önceki seneye göre yüzde 33 artış gösterdi. Şirket düşen performansa neden olarak hem düşen satış rakamlarını hem de daha ucuz yongaları gösterdi. GPU işlerinden elde edilen operasyon gelirleri 2010’un ikinci çeyreğinde 33 milyon dolar olarak gerçekleşmişken bir sonraki çeyrekte bu rakam sadece 1 milyon dolara düştü.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER