Teknoloji

AMD geride kalan ilk çeyrekte yarım milyar dolar net gelir elde etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AMD geride kalan çeyrekte yapmış olduğu 1.61 milyar dolarlık toplam cirodan 510 milyon dolarlık net gelir elde etti. AMD’nin geçtiğimiz bazı çeyrek dönemlerde aynı miktarda ciro yapıp yine de zarar ettiğini düşününce, ortaya çıkan şimdiki tablo şirketi memnun etmeli.

Ancak açıklanan son rakamlara biraz daha derinlemesine bakınca ilginç sonuçlarla karşılaşmak mümkün. Şirketin baş finans yöneticisi ve geçici tepe yöneticisi Thomas Seifert, AMD’nin geride kalan çeyrekte Fusion APU satışlarını üç katına çıkardığını belirtti. Yani, yılın ilk çeyreğinde OEM ortalarına toplamda en az 3.9 milyon adet ürün gönderilmiş. Bu, AMD’nin dizüstü bilgisayarlar için yapmış olduğu sevkin yarısını oluşturuyor. Öte yandan, geleneksel rakipler Intel ve NVIDIA’nın kurduğu baskıya karşılık vermek zorunda olan AMD’nin hem mikroişlemci hem de grafik bölümlerinde ortalama satış fiyatları düşmüş durumda. Llano APU’ların çıktığını ve bilgisayar üreticilerinin yolunu tuttuğunu düşünecek olursak, AMD’yi daha iyi bir ikinci çeyrek bekliyor olabilir, yine de şirketin tahmini gelirlerin yatay seyirde ya da biraz düşük olacağı yönünde.

Son olarak, AMD Radeon HD 6490M ve HD 6750M grafik işlemcileri Apple’ın 2011 model MacBook Pro modellerinde yer alıyordu. Yonga üreticisi bundan böyle MacBook Pro ve iMac bilgisayar serilerinde yer alacak ayrık grafik kartlarından sorumlu şirket olacak.

İlgili – AMD
İlgili – Seeking Alpha

İLGİLİ HABERLER