Teknoloji

AMD E serisi Brazos 2.0 yongalar 11 saate kadar çalışma fırsatı sunacak

AMD geçen yılın Brazos yongalarının halefi olarak nitelendirilen E1-1200 ve E2-1800 APU (Hızlandırılmış İşlemci Birimi) ile ilgili detaylar verdi. E1-1200 ve E2-1800 APU’ları sırasıyla 1.4 GHz ve 1.7 GHz hızlarında çalışıyor, ayrıca çift çekirdekli işlemci barındırıyor. Eski Brazos APU’lar gibi 45 nm tabanlı üretim sürecine sahip olan bu sistemlerde saat hızı artmış olsa da seleflerden daha fazla güç tüketimi gibi bir durum söz konusu değil.

18W’lık TDP değerine sahip olan her iki işlemci de Intel’in 17W TDP değerine sahip ultra düşük voltajlı işlemcileriyle boy ölçüşecek seviyede sayılır. Daha güçlü Trinity yongalarının altında konumlanan Brazos 2.0 yongaları DirectX 11 uyumlu Radeon HD 7300M serisi grafik işlemcileri barındırıyor.

E-Serisi APU’ların yurtdışında yaklaşık 600 dolara satılacak ultra ince dizüstü bilgisayarlarda monte edilmiş şekilde gelmesi bekleniyor. İyi bir HTML5 performansı için optimize edilecek olan bu işlemciler sonuç olarak Windows 8 Metro uygulamalarıyla da düzgün bir şekilde çalışacak. AMD bu yeni yongaların 11 saate kadar çalışma ömrüne kapı açacağını ve internette gezinme veya flash kullanımı gibi durumlarda Intel’in yongalarına göre 90 dakika daha uzun süre dayanacağını iddia etti.

Brazos 2.0 APU’ların Acer, ASUS, HP, Lenovo, Samsung, Sony ve Toshiba’nın bu yıl içinde çıkaracağı modellerde gelmesi bekleniyor.

İlgili – AMD

İLGİLİ HABERLER