Teknoloji

AMD CEO’suna göre netbook’lar miadını doldurmaya başlıyor

1-24-09-netbook-laptop-290-x-194AMD’nin CEO’su Dirk Meyer, şirketin genel kurul toplantısında netbook’ların er ya da geç ortadan kaybolacağını düşündüğünü söyledi. Bu düşünce doğal olarak AMD’nin stratejisi ile tutarlılık gösteriyor.

Dirk Meyer, netbook ile notebook kavramları arasındaki ayrımın giderek ortadan kalktığını söyledi. Ayrıca netbook’ların mevcut konfigürasyonlarına bakıldığında, bu tür ürünleri tercih eden kullanıcıların az para ödediklerini, ancak bunun karşılığında tam bir PC deneyimi elde edemediklerini, özellikle bu ürünlerin grafik ve medya yeteneklerinin sınırlı olduğunu belirtti. Meyer, yeni ortaya çıkan ultra-ince dizüstü bilgisayarların küçük, ince ve hafif dizüstü bilgisayar ihtiyacını karşıladığını ve netbook’lara göre daha güçlü olduğuna inanıyor. Ancak ultra-ince dizüstü bilgisayarlara sahip olmak isteyenlerin 1500 $’ın üstünde bir parayı gözden çıkarmaları gerekiyor.

AMD’nin netbook’larla ilgili bu düşünceleri Intel’inkilerle nedense çelişmiyor. Intel’in CEO’su Paul Otellini geçtiğimiz hafta düzenlenen genel kurul telekonferans görüşmesinde netbook’lardan geçmiş zamanın bir konusuymuş gibi bahsetti. Ayrıca Intel’in 2009 haritasında Atom işlemciler için yapılan planlar oldukça dar kapsamlı. İşlemci hızında küçük bir artış, grafik performansında hafif bir iyileştirme… Netbook pazarının ölümü Intel ve AMD’nin üzerinde uzlaştıkları nadir konulardan biri olabilir.

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER