Teknoloji

AMD Android ve Chrome OS cihazlar için işlemci üretmeyi planlıyor

AMD’nin yongalarını Android ve Chrome OS ile çalışan tablet ve dizüstü bilgisayarlarda görebiliriz. PCWorld tarafından verilen habere göre AMD şu anda Windows 8 makineleri çalıştıracak şekilde tasarlanan yongalarında değişiklik yapmayı ve onları diğer işletim sistemleriyle de düzgün çalışacak hâle getirmeyi amaçlıyor. Ne var ki, söz konusu planın hayata geçişi o kadar hızlı şekilde gerçekleşmeyecek.

amd-logo-yesil

AMD çeşitli iş ortaklarıyla özel projeler üzerine çalışmayı, böylelikle büyük kapsamda bir yonga geliştirme hareketine girişmek yerine dar kapsamlı çerçeve dahilinde ilerlemeyi planlıyor. AMD’nin işlemcilerinin hem Microsoft hem de Sony’nin gelecek nesil video oyun konsollarına yer alacak olmasına rağmen, şirketin yongalarının büyük bir çoğunluğu Windows makineleri güçlendiriyor. Windows’un rakibi platformların, özellikle mobil cihaz tarafında pazar paylarını bir hayli artırması AMD’yi ürün stratejilerini yeniden gözden geçirmeye itmiş olmalı.

AMD’nin kıdemli başkan yardımcısı Lisa Su da konuyla ilgili olarak Windows 8’e bağlı olduklarını, ancak bununla birlikte Android ve Chrome’u da gelişen pazarlar olarak gördüklerini söyledi.

İlgili >> PCWorld

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER