Manşetler

Amazon’un yepyeni e-kitap okuyucusu Kindle Paperwhite tanıtıldı, 1 Ekimde piyasada

Amazon’un dün gerçekleşen basın toplantısında başrolü yeni Kindle Fire tabletler almış olsa da, yepyeni bir Kindle e-kitap okuyucu da burada boy gösterdi. Kindle Paperwhite olarak adlandırılan yeni cihaz 212 ppi’lik keskin ve yüksek kontrastlı ekranıyla dikkat çekiyor. Tamamen dokunmatik ekranla kontrol edilen cihazda sayfa çevirmeye yarayan donanımsal tuşlar, bununla birlikte ana ekran tuşu da bulunmuyor.

kindle-paperwhite-1

Kindle Fire’ın “cover mode”, yani “kapak modu” adını taşıyan ana sayfası Kindle Paperwhite tarafından ödünç alınmış. Benzer bir görünüm yardımıyla kullanıcı kütüphanesi içinde rahatlıkla gezinebiliyor. Bu arada cihazda Kindle Touch cihazında bulunan X-Ray içerik analiz özelliği de bulunuyor. Amazon, bu cihazda yer alan patentli ışık kılavuz teknolojisinin ekran genelinde aydınlatmayı koruduğunu ve bunu yaparken batarya ömrüne herhangi bir olumsuz etkide bulunmadığını kaydetti. Cihaz, iki tam şarj arasında sekiz haftaya kadar çalışabiliyor. Dokunma teknolojisinin varlığı daha ince bir ekran çerçevesinin anlamına geliyor. Buna ek olarak Kindle Paperwhite, 9.1 mm’lik kalınlığı ve 212.6 gr. ağırlığıyla, Jeff Bezos’un deyimiyle, bir dergiden daha hafif sayılır.

Kindle Paperwhite için ön siparişler alınmaya başladı. Cihaz 1 Ekim tarihinde piyasada olacak. Sadece Wi-Fi modeli için 119 dolarlık fiyat biçilirken, 3G destekli versiyon için de 179 dolar istenecek. Bu fiyatlar içinde Amazon’un Özel Teklifler olarak adlandırılan reklamlarını da barındırıyor. Reklam istemeyen kullanıcıların 20 dolar ek ödeme daha yapması gerekecek.

Galeri: Amazon Kindle Paperwhite
[nggallery id=1037]

İlgili >> Amazon (Business Wire)

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER