Teknoloji

Amazon’un yeni tableti Kindle Fire ilk beş gününde 250 bin sattı

ko-aag-spin
Dışarı sızan bazı bilgilere göre yaklaşık beş gün önce ABD’de piyasaya çıkan Amazon’un yeni tableti Kindle Fire o zamandan beri 250 binin biraz üzerinde satmış. Satışların ilk gününde 100 bin ürüne yaklaşması bekleniyordu, arkadan gelen günlerde bir yavaşlama meydana geldiği belli oluyor. Yine de, günde ortalama 50 bin satış grafiği fena sayılmayabilir.

Aslında Kindle Fire fiyatı ve teknik özellikleri göz önünde bulundurulduğunda bir “iPad katili” olarak nitelendirilmekten uzaktı. Yine de, analistler bu cihazın tahmin edilenden daha fazla rekabetçi olacağı konusunda ısrarlı. Apple’ın iPad 2’si ilk ayında 2.5 milyon adet satmıştı. Bu, günde ortalama 80 bin ürünün satıldığı anlamına geliyor. Amazon’un Kindle Fire’ının yakaladığı günde 50 binlik satış ortalaması fena sayılmaz. Ne var ki, tabletin satışlarının yavaşlaması düşündürücü. Ancak Motorola Xoom’un ilk bir buçuk ayında sadece 100 bin adet satıldığının konuşulduğu, Kindle Fire’a tasarım açısından benzeyen BlackBerry PlayBook’un ilk çeyreğinde toplam 500 bin adet sattığı bir ortamda Kindle Fire şimdiden belirli eşikleri aşmışa benziyor. Bunda cihazın 199$’lık agresif fiyatı ve Amazon’un sahip olduğu içerik ekosisteminin etkisi büyük.

Amazon’un Kindle Fire ile birlikte tanıttığı Kindle Touch‘ın satışlarının ise etkileyici olmadığı söyleniyor. Kindle Fire’ın satış verilerini sızdıran kaynaklar, Kindle Touch’ın ilk beş gününde sadece 32 bin adet satıldığına dikkat çekti.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER