Teknoloji

Amazon’un tabletleri “Coyote” ve “Hollywood” bu yıl bitmeden çıkacak

Amazon’un potansiyel tabletiyle ilgili dedikoduların şiddeti her geçen gün daha da yükseliyor. Amazon CEO’su Jeff Bezos geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda kendisine sorulan tabletle ilgili bir soruyla ilgili olarak beklemede kalınması tavsiyesinde bulunmuştu. Sektörün içindeki kaynakların daha sonra verdiği haberler ise Amazon’un bir tablet ailesi üzerinde çalıştığını işaret ediyor.

BGR tayfası içerideki kaynaklardan aldıkları bilgilere dayanarak Amazon’un bu yılın sonuna kadar iki tableti çıkarmayı hedeflediğini iddia etti. Cihazların teknik özellikleri hakkında çok fazla bilgi yok ancak Coyote adlı giriş seviyesi tabletin NVIDIA Tegra 2 işlemcisiyle çalıştığı belirtiliyor. Daha yüksek profilli model ise Hollywood kod adıyla anılıyor ve NVIDIA’nın önümüzdeki yaz aylarında çıkması beklenen dört çekirdekli T30 “Kal-El” işlemcisini barındırdığı söyleniyor.

Dört çekirdekli Kal-El işlemcisi çift çekirdekli Tegra 2’ye göre yüzde 500 performans artışı sağlayacak. Ekran, kamera, kullanıcı arayüzü ve diğer bileşenler de bu işlemcinin gücünden optimum seviyede yararlanacak şekilde geliştirilecektir diye tahmin ediyoruz.

İlgili – BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER