Teknoloji

Amazon’un tableti için iddialı sevkiyat rakamı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un iki farklı Android tableti çıkarmayı planladığına dair haberler geçtiğimiz mayıs ayına internete yansımıştı. Bunlardan bir tanesi 10 inç’lik Holywood kod adlı model, diğeriyse Coyote kod adlı 7 inç’lik modeldi. Bu iki modelin önümüzdeki ağustos veya eylül aylarında tanıtılacağı tahmin ediliyordu. Texas Instruments yongalarıyla çalışacak bu tabletler için “iPad katili” yorumları bile yapanlar vardı. Gelen son haberler Amazon’un bu tablete oldukça güvendiğini gösteriyor.

DigiTimes, önemli bileşen tedarikçilerinden 2011’in üçüncü çeyreği için planladıkları tablet sevkiyatlarıyla ilgili bilgiler elde etti. 2011’in üçüncü çeyreğinde tablet sevkiyatlarının ikinci çeyrekteki 13.5 – 14.5 milyon aralığından 21-22 milyon aralığına çıkması bekleniyor. RIM, Motorola, Acer, Asus, Lenovo ve Samsung gibi üreticiler ikinci çeyrekte tablet sevkiyatlarına başlamıştı. Bu şirketlere üçüncü çeyrekte Amazon ve HP’nin de ekleneceği belirtiliyor.

Üçüncü çeyrek tablet sevkiyatlarında liderlik, 14-15 milyonluk iPad sevkiyatı ile Apple’a ait. Amazon’un tablet dünyasına giriş niteliğini taşıyacak cihazı ise 1-1.2 milyon ürün ile ikinci sıradan iddialı bir giriş yapıyor. Listenin devamında ise Acer, Asus, Samsung, HP, RIM, HTC, Motorola ve Dell yer alıyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER