Teknoloji

Amazon’un internet tarayıcısı Silk PC, Mac ve diğer mobil platformlara da girebilir

ko-browser

Amazon’un Kindle Fire tabletiyle birlikte tanıttığı ve bu cihazda yüklü gelen Silk adlı internet tarayıcısını PC, Mac ve mobil platformları için yayınlayabileceği söyleniyor. Tabii, bu tahmin Amazon’un kaydettirdiği alan adlarından yola çıkılarak yapılıyor. İnternet alışveriş devi çılgın bir şekilde 500’ün üzerinde alan adı kaydettirmiş. Bunların içinde amazonsilkforandroid.com, amazonsilkformac.com ve amazonsilkforpc.com gibi alan adları dikkat çekiyor.

Silk, Kindle Fire’ın en büyük silahlarından bir tanesi. Amazon’un EC2 sunucularını kullanarak web sitelerini önbellekleyen bu internet tarayıcısı böylelikle sitelerin normalden daha hızlı açılmasını sağlıyor. Ayrıca Amazon sunucularının tarayıcıya sayfaların sıkıştırılmış versiyonunu göndermesi sayesinde yüklenme zamanları da en alt seviyeye indirilmiş oluyor. İnternet tarayıcısı kullanıcıların internette gezinme alışkanlığını takip edip bir süre sonra hangi siteyi ziyaret edeceklerini tahmin etmeye başlıyor. Aslında madalyonun öteki yüzüne baktığımızda bu durum Amazon’un kullanıcıların internette gezinme alışkanlıklarını da sürekli takip ettiği anlamına geliyor. Bu durum gizlilik taraftarlarını harekete geçirebilir. Ancak Amazon bu noktada isteyen kullanıcıların takip etme özelliğini kapatıp Silk’i normal bir internet tarayıcısı gibi de kullanabileceklerini söylüyor.

Amazon’un kararını zamanla göreceğiz. Ancak bu uygulamayı masaüstüne ve diğer mobil platformlara taşımak Amazon’un daha fazla veri elde etmesine fazlasıyla yardımda bulunabilir.

İlgili – Fusible

İLGİLİ HABERLER