Teknoloji

Amazon’un cirosu ilk kez bir çeyrekte 10 milyar doların üstüne çıktı, Kindle kitap satışları artıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

19 Temmuz 2010 tarihi Amazon’un dijital kitap satışlarının ciltli kitap satışlarının önüne geçtiği tarih olmuştu. Geçen altı aylık süre içinde e-kitap satışları ciltsiz kitap satışlarını da geride bıraktı.

Alışveriş devinin yayınladığı basın bültenine göre Kindle kitapları ciltsiz kitapları da geride bırakarak Amazon.com’daki en popüler format hâline geldi. Bunun 2011’in ikinci çeyreğinde beklenmekte olduğu, ancak beklenenden daha önce gerçekleştiği de belirtiliyor. Öte yandan Bezos ve tayfası toplam 12.95 milyar dolarlık ciro gerçekleştirerek ilk kez 10 milyar dolar barajının üstüne çıkmış oldu. 416 milyon dolar net gelir elde eden şirket yıldan yıla yüzde 8’lik artış göstermiş oldu. Operasyon gelirleri 2009’un son çeyreğinde 476 milyon dolar iken, bir sene sonra aynı değer biraz düşerek 474 milyon dolar olarak kaydedildi. Döviz kurlarındaki değişim 18 milyon dolarlık bir kayba neden olmuşa benziyor.

2010’un geneline bakıldığında, Amazon’un satışları 2009’a göre yüzde 40 oranında arttırdığı görülüyor. Operasyon gelirleri yüzde 25 artarak 1.41 milyar dolara çıktı. Kindle’a biraz daha detaylı bakacak olursak, şirket satmış olduğu her 100 ciltsiz kitaba karşılık 115 Kindle kitabı satıyor. Henüz ne kadar Kindle cihazının satıldığı açıklanmasa da 2010’un son çeyreğinde milyonlarca üçüncü nesil Kindle’ın satıldığı belirtiliyor. Kindle mağazasında 810 bin civarında elektronik kitabın bulunduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

İlgili – Amazon

İLGİLİ HABERLER