Teknoloji

Amazon’un Android’e özel uygulama mağazasıyla ilgili son detaylar

Amazon’un Android’e ciddi şekilde yaklaştığını veriyoruz. Hatta geçenlerde şirket Kindle’ın Android’li tabletlere özel bir sürümünü çıkaracağını duyurdu. Ancak ABD’li çevrimiçi alışveriş devinin Android’le ilgili daha büyük planları olduğunu biliyoruz. Android’e özel bir uygulama mağazası açmak isteyen Amazon bunun için yazılımcı kaydı almaya başlamış bile. Bunun yanında TechCrunch da “Amazon AppStore for Android” ile ilgili bazı detayları yayınladı.

Buna göre Amazon’un tek tıklamayla satın alma sistemi One-Click Amazaon AppStore’dan yapılan satın almalar için de çalışacak. Amazon’un tavsiye motoru ve Android Market’e meydan okuyacak fiyatlandırma politikası bu özel uygulama mağazasının başlıca özellikleri arasında yer alacak. Uygulama geliştiricileri uygulamaları için bir liste fiyatı belirleyebilecek, ancak fiyatla ilgili son karar Amazon tarafından verilecek. Amazon bir uygulamada indirim yapma ve hatta onu ücretsiz sunma hakkına sahip olacak. Artık bir piyasa kuralı hâline gelen 70-30’luk paylaşım oranı burada da geçerli olacak. Eğer uygulamanın fiyatında indirim yapılmışsa Amazon geliştiricilere liste fiyatının üzerinden yüzde 20 ödeme yapmayı da garanti ediyor.

Android Market’ten farklı, ancak Apple’ın yaklaşımına bir o kadar yakın derecede, Amazon AppStore başvuruları mağazaya eklenmeden önce değerlendirme ve kontrol aşamasından geçecek. Kullanıcıları uygulamalar içinde çevrimiçi gezinme, satın alma ve bunları uzaktaki bir cihaza gönderme şansı bulacaklar. Ancak bunun için cihazlarında Amazon AppStore uygulamasının yüklü olması gerekecek. Bu yerel uygulama “bilinmeyen kaynaklara yükleme izni” gibi bazı ince ayarlara ihtiyaç duyacak.

Amazon’un Android’e özel uygulama mağazasının 2011’in ilerleyen aylarında faaliyete geçmesi bekleniyor.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER