Teknoloji

Amazon’un Android tableti Kindle Fire ile ilgili detaylar – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ko-aag-apps

Amazon’un Kindle serisinde Kindle, Kindle Touch ve Kindle Keyboard gibi farklı seçenekler var, ancak hiç şüphesiz hiçbirisi Kindle Fire kadar ilgi çekmemiştir. 15 Kasımda ABD’de dağıtıma sunulacak ve şimdilik sadece bu ülkede piyasada olacak bu tablet Android işletim sistemiyle çalışıyor.

Cihazın 1024 x 600 çözünürlüklü, 7 inç’lik IPS ekranının parlak ve renk bakımından zengin olduğu belirtiliyor. Ayrıca ilk kez bir Kindle modelinde Gorilla Cam görmekteyiz. Her ne kadar Kindle Fire Android tabanlı bir tablet olsa da, Amazon’un bu tablet üzerinde yaptığı radikal değişiklikler sayesinde Android’in kökleri iyice derine gömülmüş durumda. Cihazın temelinin Android 2.3 olduğunu belirtelim. Amazon bu tablet üzerinde multimedya ve e-kitap servislerini, ayrıca Silk adını verdiği yeni internet tarayıcısını ön plana çıkarmış. Kullanıcı arayüzünün temeli kitap rafı şeklinde döner bir platform üzerine kurulmuş. Burada sanal kitaplar, dergiler, CD’ler ve tüm uygulamalar görüntülenebiliyor. En çok görüntülenen nesneler ise en tepede görünüyor, ayrıca favori ürün ve uygulamaları favoriler rafına koymak da mümkün. Öte yandan, Gazete Bayii, Kitaplar, Müzik, Video, Dokümanlar, Uygulamalar ve Web gibi farklı sekmeler de arayüzde mevcut.

Amazon’un kendine ait Android uygulama mağazası cihazda önemli bir rol oynuyor. Ayrıca Amazon Instant Video adı verilen servis üzerinden film izlemek ya da Amazon’un bulut servisi üzerinde depolanan şarkı ve diğer dosyalara ulaşmak mümkün. Buna ek olarak, Amazon EC2 bulut bilişim platformunda da yararlanıyor. Kindle Fire’da sadece 8 GB’lık yerel depolama alanı mevcut olmasına rağmen, burada depolanan tüm veriler aynı zamanda uzaktaki bulut sunucusuyla eş zamanlanıyor. Ayrıca Kindle Fire’da yer alan Silk adlı web tarayıcısı da Amazon’un sunucuları üzerinden çalışıyor. Kindle Fire’da Gmail, Yahoo, Hotmail, POP3 ve IMAP destekli bir e-posta uygulaması da bulunacak.

Kindle Fire’ın kullanıcı arayüzüne ait fotoğrafları aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

Galeri: Amazon Kindle Fire
[nggallery id=690]

Video: Amazon Kindle Fire Tanıtımı

İlgili – Amazon Kindle Fire

İLGİLİ HABERLER