Teknoloji

Amazon’dan iPad için de optimize edilmiş, web tabanlı Kindle Cloud Reader uygulaması

Amazon, iOS’e özel Kindle uygulamasını Apple’ın yeniden düzenlenmiş uygulama içi abonelik politikasına uygun olarak değiştirebilirdi, ancak satıcı bunun yerine Kindle Cloud Reader adı verilen web tabanlı bir alternatif üzerine oynamayı tercih etti. Hem Chrome hem de Safari’yle uyumlu olan bu yeni uygulama için Kindle e-kitap okuyucusunun tarayıcı tabanlı versiyonu nitelendirmesi yapılabilir.

Kindle Cloud Reader web tabanlı uygulaması sayesinde PC, Mac ve Chromebook kullanıcıları dijital kütüphanelerine her yerden erişim imkânı bulacak. Bu araç aynı zamanda yerelde depolama desteği de sunuyor, yani internete bağlı olunmadığı durumlarda bile kitap okuma imkânı sunuluyor. Ne var ki, Amazon’un cihaz kısıtlamaları geçerli olmaya devam ediyor, bu demek oluyor ki, uygulama birçok cihazda açılırsa, okuma işlevinin sınırlanmasıyla karşı karşıya kalmak olasılık dahilinde bulunuyor.

Cloud Reader’ın bir özelliği de iPad için optimize edilmiş olması. Buna karşılık bu web tabanlı uygulama ne iPhone ne de Honeycomb tabletlerde düzgün şekilde kullanılabilir durumda değil, en azından şimdilik.

İlgili – Tech Crunch
İlgili – Kindle Cloud Reader

İLGİLİ HABERLER