Teknoloji

Amazon’dan Apple’ın davasına karşı savunma: “Appstore” genel bir terimdir

Amazon geçtiğimiz haftalarda açmış olduğu Android uygulama mağazasının adlandırılmasında “Appstore” terimini seçmişti. Bu durum App Store adında bir uygulama mağazası olan ve “App Store” terimini tescil ettirmek için uğraşan Apple’ı rahatsız etmiş ve şirket mahkemeye başvurarak Amazon’un “Appstore” kelimesi yerine başka bir tanım kullanmasını talep etmişti. Amazon söz konusu davayla ilgili mahkemeye bir savunma gönderdi ve “Appstore” teriminin genel bir terim olduğunu savundu.

Amazon Apple’ın CEO’su Steve Jobs’un düzenlemiş olduğu bir finans raporu oturumunda kullandığı sözlerden alıntı yaparak kendini savundu. Steve Jobs söz konusu oturumda Android’in dağınıklığından bahsederken uygulama mağazasının fazlalığına da değinmiş ve bu sırada uygulama mağazasını nitelendirmek için “app store” terimini kullanmıştı. Amazon iddiası işte bu konuşmaya dayanıyor. Eğer Apple’ın CEO’su bu terimi Android’e özel uygulama mağazaları için kullanıyorsa, o halde bu şirket Amazon’a nasıl ticari marka ihlâli iddiasında bulunabilir?

Çevrimiçi alışveriş devi Apple’a karşı misilleme niteliğinde bir dava açtı ve mahkemenin Apple’ın davasını düşürmesini, Apple’ın Amazon’un mahkeme masraflarını karşılaması ve herşeyden önemlisi “Appstore” teriminin kullanılmasının Apple’ın ticari markasını ihlâl etmediğine kanaat getirmesini talep etti.

İlgili – GeekWire

İLGİLİ HABERLER