Eğlence

Amazon Yüzüklerin Efendisi dizisinin senaristlerini seçti

amazon yuzuklerin efendisiAmazon Yüzüklerin Efendisi üçlemesini televizyon dizisine dönüştürmek için kolları geçtiğimiz yılın kasım ayında sıvamıştı. Şirket ABD Televizyon Eleştirmenleri Derneği ile gerçekleştirdiği buluşmada, dizinin baş senaristlerini de açıkladı. Orta Dünya macerasını diziye dönüştürecek isimler JD Payne ve Patrick McKay oldu.

İki ismin de dizi ve film dünyasının nispeten yeni isimleri olduğu söylenebilir. Uzay Yolu: Sonsuzluk filminin senaryosuna destek olan ikili, Godzilla vs. Kong’un da senaryo ekibinde yer almıştı. İkili, yönetmenliğini S.J. Clarkson’un yaptığı Uzay Yolu: Sonsuzluk’un devam filminin senaryosunu kaleme alanlar arasında da bulunuyor.

Deadline’da yer alan habere göre, Payne ve McKay dizinin senaryo ekibinin yönetimini üstlenecek. Amazon Studios’un yöneticisi Jennifer Salke ikilinin projenin gelişimi üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, Payne ve McKay’in seçiminden önce farklı isimlerin de değerlendirildiğini dile getirdi.

Amazon’un dizi için Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit’i sinemaya uyarlayan Peter Jackson’dan destek alacağı ve Jackson’ın Yeni Zelanda’da kurduğu seti kullanacağı iddia edilmişti. Ancak Jackson bir açıklama yaparak, bu iddiayı yalanlamıştı. Deadline’da yer alan habere göre, Amazon hâlâ Jackson ile prodüksiyon sürecine dahil olması için görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmeler çerçevesinde Jackson’ın Yeni Zelanda’daki setlerinin kullanılması da değerlendiriliyor.

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi üçlemesini doğrudan uyarlamayacağı, ancak Yüzük Kardeşliği hikayesinin öncesine odaklanması bekleniyor. Gerçekliğe daha yakın bir hikaye anlatması planlanan şirket, Yüzüklerin Efendisi serisini uyarlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirtmişti.

Amazon Yüzüklerin Efendisi projesiyle CEO Jeff Bezos’un koyduğu “Game of Thrones kadar büyük bir dizi oluşturma” hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyor. O günden bu yana Amazon Studios başka projeler için de hazırlık yapsa da, şirketin asıl ağır topu Yüzüklerin Efendisi olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER