Teknoloji

Amazon yeni nesil Kindle 2’yi tanıttı – Galeri & Video

amazon-kindle-ur-290-x-290Beklendiği gibi Amazon ikinci nesil Kindle ekitap okuyucusunu bugün TSİ 17.00’de başlayan bir etkinlik ile tanıttı. Stephen King’in yeni romanı  UR’nin Kindle versiyonu da bu tanıtımla birlikte lanse edildi. Yeni Kindle 24 Şubat’tan itibaren 359 $’a satılacak. Kindle 2 selefinden zaten daha ince bir cihaz, bununla birlikte iPhone’dan da yaklaşık 0.8 cm daha ince.

Kindle’ın en önemli yeniliği cihazdaki herhangi bir içeriği sesli olarak arkadaki hoparlörden aktaran “Read to Me” adlı özellik. Yeni Kindle’da depolama alanı da yedi kat arttırılmış, kullanılan 16 seviye e-ink ekran sayesinde sayfalar %20 daha hızlı çeviriliyor, aynı zamanda pil süresi de %25 arttırılmış oluyor. Beş yöne doğru hareket eden joystik sayesinde gezinme özellikleri de geliştirilmiş. Amazon’un Whispernet adı verilen servisiyle de bir Kindle’da okuyup yarım bıraktığınız kitabı, başka bir Kindle’da kaldığınız yerden okuyabiliyorsunuz. iPhone’da olduğu gibi Kindle 2’de de pil cihaza entegre edilmiş.

Kindle ABD’de satışa sunulacak, beyaz rengi sevmeyenler bu haberden hoşlanmayacak, ancak bu ürün sadece beyaz renkte satılacak. Amazon’un Kindle’ı ABD dışında da satmaya yönelik çalışmaları sürüyor, ancak bu sene içerisinde yurtdışı lansmanı olacağı konusunda söz verilmiyor. Birinci nesil Kindle kullananlar yeni Kindle’daki bazı yeniliklere yazılım güncellemesi ile sahip olabilecek.

Galeri: Amazon Kindle 2
[nggallery id=53]

Video: Amazon Kindle 2 [Engadget]

İLGİLİ HABERLER