Teknoloji

Amazon organik gıda zinciri Whole Foods’u 13.7 milyar dolar karşılığında satın alıyor

amazon whole foodsElektronik ticaret devi Amazon, sürpriz bir hamle yaparak organik gıda zinciri Whole Foods’u satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Amazon Whole Foods için kasasından yaklaşık 13.7 milyar dolar çıkaracak. Satış sürecinin yılın ikinci yarısı içinde tamamlanması bekleniyor.

Whole Foods’un kurucularından biri olan CEO’su John Mackey, koltuğunda oturmaya devam edecek. Teksas eyaletinin Austin şehrindeki genel merkezi açık kalacak olan Whole Foods, faaliyetlerini bağımsız biçimde sürdürecek.

Whole Foods CEO’su John Mackey, Amazon ile yaptıklarının anlaşmanın ele geçirmeden ziyade bir ortaklık olduğunu belirtti. Mackey, bu ortaklık sayesinde Whole Foods’un hissedarlarına maksimum değer sağlanacağının altını çizdi. Whole Foods CEO’su, Amazon sayesinde müşterilerine inovasyon ve en yüksek kaliteyi getirme misyonunu da sürdüreceklerini belirtti.

Amazon Whole Foods ile kendi rekorunu katladı

Amazon 2009’da Zappos için 1.2 milyar dolar ödemişti. 13.7 milyar dolar ile Whole Foods, şirket tarihinin en büyük satın alması oldu.

AmazonFresh gibi servislerle gıda sektörüne giderek yaklaşan Amazon’un böyle bir hamle yapabileceğine dair söylentiler geçtiğimiz aylarda gündeme gelse de, bu söylentilerin üzerinde fazla durulmamıştı. Amazon Go ile farklı bir market konseptini hayata geçirmeye hazırlanan şirketin bu konseptin bazı yönlerini Whole Foods’a uygulaması ihtimaller dahilinde yer alıyor. Amazon’un Echo ve Kindle gibi ürünlerini Whole Foods’ta satıp satmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER