Eğlence

Amazon Westworld’ün beyin takımıyla anlaştı

amazon westworld 3. sezon

Westworld son yılların en popüler dizileri arasında bulunuyor. Westworld’ün başarısı, çevrimiçi içerik pazarında kendisine avantaj sağlamak isteyen şirketlerin de ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Amazon da bu şirketler arasında yer alıyor. Amazon Westworld dizisinin yaratıcılarıyla Prime Video servisine yeni içerikler hazırlamak için anlaşmaya vardı.

Deadline ve The Hollywood Reporter‘da yer alan haberlerde, Amazon’un Jonathan Nolan, Lisa Joy ve şirketleri Kilter Films ile 100 milyon doların üstünde değerde bir anlaşma yaptığı belirtiliyor. Anlaşmanın süresinin 4 veya 5 yıl olduğu ifade edilirken, yıllık rakamın 30 milyon doların üstünde olduğu söyleniyor. Bu anlaşma çerçevesinde hazırlanan içerikler, Amazon Prime Video’da gösterilecek.

Popüler dizilerin yaratıcılarının çevrimiçi içerik platformlarıyla büyük anlaşmalar yapması sıra dışı bir durum değil. Örneğin, Glee’nin yapımcılarından Ryan Murphy Netflix’le 150 milyon dolarlık bir sözleşmeye imza atmıştı. Bir diğer Glee yapımcısı Shonda Rhimes’ın Netflix’le yaptığı anlaşmanın bedeli ise 300 milyon dolar.

Amazon Studios’un şefi Jennifer Salke, daha önce yaptığı bir açıklamada da 100 milyon dolarlık sözleşmeler imzalamaya hazır olduklarını belirtmişti. Salke, orijinalliğin ve kültürel bir etki yaratmanın da amaçları arasında olduğunu dile getirmişti. Jonathan Nolan ve Lisa Joy, Amazon anlaşmasının ardından Warner Bros. ile yollarını ayıracak. Ancak bu durum Westworld’ü etkilemeyecek. İkili dizinin yeni sezon bölümlerinin yapımcılığını üstlenmeye ve senaryosunu yazmaya devam edecek.

Amazon Westworld yaratıcılarıyla ilk olarak The Peripheral isimli bilimkurgu dizisinde çalışacak. Şirket, söz konusu dizinin haklarını 2018’de almıştı. Nolan ve Joy’un asıl iddialı projelerini görmek içinse daha uzun bir süre beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER