Teknoloji

Amazon Web Servisleri’ndeki problem Instagram ve Netflix’i vurdu (güncellendi)

İnternet girişimleri Amazon Web Servisleri tarafından sunulan hizmetleri fazlasıyla kullanıyor ve ne yazık ki bu servislerde meydana gelen kesintiler bu girişimlerin olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Geçtiğimiz aylarda Foursquare’in Amazon Web Servisleri’nde meydana gelen kesinti nedeniyle erişim sıkıntısı yaşadığını biliyoruz. Yine benzer bir kesinti meydana geldi ve bu seferki kurbanlar ABD’de faaliyet gösteren film kiralama servisi Netflix ile fotoğraf paylaşım tabanlı sosyal ağ Instagram oldu.

Amazon Cloud’da meydana gelen kesintiler nedeniyle meydana gelen erişim sıkıntısının Netflix üzerindeki etkilerini tam olarak bilmemiz mümkün değil, ne de olsa o servise erişimimiz yok. Ancak Instagram’a erişim probleminin olduğunu ve yazıyı yazdığımız sıralarda da servisi mobil uygulaması üzerinden kullanamadığımızı biliyoruz. Amazon Web Servisleri durum rapor sayfasına göre Kuzey Virjinya’da bulunan Amazon veri merkezinde fırtınaya bağlı olarak meydana gelen elektrik kesintileri sorun yaratıyor.

Netflix konuyla ilgili olarak çalışmalarını sürdürdüğünü, hatta servislerin yavaş yavaş normale dönmeye başladığını dile getirdi. Instagram da bundan yedi saat önce Twitter üzerinden geçtiği mesajda sorun üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Instagram’ı şu anda kullanamıyoruz, servis tekrar faaliyete geçtiğinde haber vereceğiz.

İlgili >> Amazon Web Services, Twitter (InstagramHelp), Twitter (Netflix)

Güncelleme: Yaptığımız son kontrole göre Instagram yeniden faaliyete geçmeye başladı gibi görünüyor. Herhalde Instagram’ın Twitter hesapları @Instagram ve @InstagramHelp üzerinden de konuyla ilgili bilgiler verilecektir.

İLGİLİ HABERLER