Teknoloji

Amazon Web Services Türkiye erişimiyle ilgili sorun nedir?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon web services

Amazon ve Amazon altyapısını kullanan web sitelerine ve diğer servislere bugün erişim kurmakta bazı sıkıntılar yaşandığı kullanıcılar tarafından rapor ediliyor. Webrazzi’nin haberine göre Slack, Chartbeat, Asana, Podio gibi popüler servislere Türkiye’den erişim de bu kapsamda etkileniyor.

Twitter’da sorunla ilgili olarak dile getirilen yorumlara bakıldığında Amazon Web Services tabanlı servislere ve web sitelerine Türk Telekom ve Turkcell altyapısıyla ulaşım sağlanamıyor. Ancak Vodafone ile erişim sağlanmasının mümkün olduğu dile getiriliyor. Eğer durum buysa, akıllara ağ üzerinde teknik bir sorunun yaşandığı ihtimali geliyor. Çünkü yaklaşık bir ay önce de benzer şekilde Google servislerine erişimde bazı sıkıntılar yaşanmış, sorunun Balkan ülkelerindeki bir fiber optik hat üzerinden kaynaklandığı ortaya çıkmıştı. Bu durum Vodafone haricinde diğer operatörleri kullananların Google servislerine erişiminde sıkıntı çıkarmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google ve servislerine erişimde sıkıntı yaşanıyor

Bu arada Amazon Web Services kullanılan sitelerde https protokolünün kullanılıyor olması durumunda da sitelerin açılmadığı belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak yeni gelişmeler oldukça bu haberi güncellemeyi sürdüreceğiz.

İLGİLİ HABERLER