Eğlence

Amazon Video için sanal gerçeklik ekibi kurmaya hazırlanıyor

amazon video

Amazon, teknoloji dünyasının devlerinin iştahını kabartan sanal gerçeklik konusunda bir girişimde bulunmak için kolları sıvamışa benziyor. Glassdoor isimli işe alım sitesine verilen bir iş ilanı, şirketin Amazon Video platformu içine sanal gerçeklik deneyimini yerleştirecek ekibi yönetmek için bir Kıdemli Yazılım Geliştirme Müdürü aradığını ortaya koyuyor. Amazon CEO’su Jeff Bezos ve arkadaşlarının neyi planladığı henüz tam olarak bilinmiyor.

Akıllara gelen ilk seçenek Netflix ve Hulu’nun geliştirdiği tarzda sanal gerçeklik uygulamaları olsa da, iş ilanında yer alan şu ifadeler Amazon’un hedefinin daha büyük olduğunu gösteriyor: “Eğlence hızla gelişiyor. Gelecek, sadece pasif iki boyutlu deneyimlerle sınırlı kalmayacak. Sanal Gerçeklik ekibi hem keşif hem de platform inşası için çalışacak ve sarmalayan hikaye anlatımı için arayüz geliştirecek. Bu çalışmalar, Sanal Gerçeklik deneyimleri için bir yürütme platformu oluşturulmasını da kapsayacak.”

UploadVR sitesinde yer alan habere göre, Amazon sanal gerçeklik deneyimleri hazırlamaktan daha fazlasını yapmayı istiyor. İş ilanındaki bazı satırlar, şirketin sanal gerçeklik için YouTube benzeri bir platform oluşturmayı istediği şeklinde yorumlanıyor.

Ortaya çıkacak sonuç ne olursa olsun, Amazon’un sanal gerçeklik pazarına adım atmaya hazırlandığı ve bunun kulağa pek şaşırtıcı gelmediği gerçeği değişmiyor. Şirketin ortaya koyacaklarını görmek içinse biraz daha sabırlı olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER