Teknoloji

TikTok rüzgarı Amazon’u da etkiledi

amazon rusya

TikTok’un etkisinin internetin tamamına yayıldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Meta bünyesindeki Facebook ve Instagram’ı TikTok’la rekabet etmeleri için TikTok’a benzetmeye çalışırken; Elon Musk da Twitter’ın TikTok’a benzemesini istediğini dile getirmişti. Bu furyaya Amazon da kayıtsız kalamamış gibi görünüyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre; e-ticaret devi, müşterilerinin satın aldıkları ürünlerin fotoğraf ve videolarını paylaştıkları bir ürün akışı üstünde çalışıyor. Bu fotoğraf ve videoların ürün yorumlarının yerini almayacağı ancak bu yorumları görsellerle zenginleştireceği ifade ediliyor.

Bazı şirket çalışanlarının test etmeye başladığı bu özel akışın Inspire adıyla anıldığı da The Wall Street Journal’ın haberinde paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Bu akışın uygulamanın ana ekranına bir araç takımı olarak yerleştirilebileceği; ağırlığı fotoğrafların oluşturduğu akıştaki içeriklerin beğenilebileceği ve paylaşılabileceği ifade edildi. Ancak test aşamasındayken de videoların sayısının arttığı ve uzun vadede Inspire bölümünün bir TikTok klonu hâline gelebileceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Amazon tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şirketin müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için sürekli yeni özellikleri test ettiği belirtildi. Inspire’ın test aşamasını geçip geçmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER