Teknoloji

Amazon’un “Unlocked” programı Android uygulamaları için Prime servisini işaret ediyor

amazon-unlocked-210315

Amazon uzun süredir kendi uygulama mağazası Amazon App Store aracılığıyla ücretsiz Android oyun ve uygulamaları yayınlıyor. Ancak şirket daha çok insanı uygulama mağazasına çekebilmek için daha iddialı bir yaklaşım uygulamaya hazırlanıyor. TechCrunch tarafından yayınlanan bir şirket içi sunuma göre, şirket uygulamalar için ”Unlocked” isimli bir program başlatmaya hazırlanıyor. Amazon Prime’ın uygulamalara özel bir versiyonu olması planlanan servis kapsamında Amazon, ücretli uygulamaları ve uygulama içi satın almaları ücretsiz olarak sunacak.

Söz konusu dokümanda Unlocked programı kapsamında sunulacak bazı oyun ve uygulamaların adı da geçiyor. SonicDash ve Monument Valley gibi oyunlara ek olarak, OfficeSuite 8 uygulamasının ve PDF Converter’ın uygulama içi satın almalarının ücretsiz sunulması bekleniyor. Görünen o ki, uygulama içi satın almalar Amazon Unlocked ile birlikte bir paket halinde gelecek.

Unlocked’un nasıl işleyeceği halen belirsizliğini koruyor. Sunumda programın ne zaman faaliyete geçeceği, ücretinin ne olacağı ve programa dahil olan tüm uygulama ve oyunların adı bulunmuyor. Tüketicilerin Unlocked kapsamında sunulacak uygulamalara nasıl erişeceği henüz bilinmese de, Amazon’un Unlocked’u ana alışveriş uygulamasında yoğun biçimde tanıtması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER