Teknoloji

Amazon, Twitch, Reddit gibi siteleri etkileyen erişim problemi (güncellendi)

apple ve amazon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aralarında Amazon, Twitch ve Reddit’in de olduğu çok sayıda internet sitesine erişimde hâlihazırda sıkıntı yaşanıyor. Kendisi de sorundan etkilenen The Verge sitesinin haberinde, Türkiye saatiyle 12.30 civarında başlayan sıkıntının Fastly isimli servis sağlayıcının sunucularındaki problemden kaynaklandığı belirtildi.

Twitter ve Facebook gibi sitelerin etkilenmediği olayın vurduğu sitelerin sayısı bir hayli fazla. CNN, The New York Times, The Guardian, The Financial Times gibi popüler basın kuruluşlarının internet sitelerine erişimde de sıkıntılar yaşanıyor.

İnternetteki bu tarz büyük erişim sıkıntıları genellikle Amazon Web Services veya türevi büyük servis sağlayıcılarının yaşadıkları problemlerden kaynaklanıyor. Bu olayın merkezinde ise yukarıda da belirttiğimiz gibi Fastly isimli şirket yer alıyor. Fastly, pek çok internet sitesine içerik iletim ağı (CDN) hizmeti veriyor.

Fastly’den yapılan açıklamada, konun inceleme altına alındığı belirtilirken; şimdilik başka bir detay paylaşılmadı.

Güncelleme: Türkiye saatiyle 14.05 itibarıyla sorun çözülmüş gibi görünüyor. Amazon, The Verge, Bloomberg gibi sitelere hâlihazırda yeniden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER